Süni életét mentették meg a Bűnügyi Polgárőrök Nyíregyházán!
Fotók: Bűnügyi Polgárőrség

Bár szerencsére a rendőrség statisztikai adatai folyamatosan javulást mutatnak, az idő és a rendvédelmi állomány tagjainak létszáma sem lesz soha elég ahhoz, hogy mindenhol rend legyen. Őket segíti a Bűnügyi Polgárőrség – Nyíregyházán is –, akik úgy nappal, mint éjszaka is járják az utakat és „vadásznak”. Figyelmeztetnek, védenek, és életet mentenek. Ez történt a napokban is, csakhogy ezúttal egy süni volt a középpontban…

 

-Egy süni az éjszaka kellős közepén át akart kelni az Északi körút egyik zebráján, csakhogy a közeledő autókra már nem terjedt ki a figyelme. Mikor a Polgárőrség éppen szolgálatban lévő tagjai észlelték, hogy veszélybe került a süni élete, azonnal cselekedtek. Megállították a forgalmat, a sünit pedig biztonságos helyre szállították- tájékoztatta szerkesztőségünket Király Róbert, az Egyesület elnöke.

Bár az eset megmosolyogtatta és jó érzéssel töltötte el az éppen szolgálatban lévő polgárőröket, feladatuk természetesen ennél sokkal szélesebb sprektumú. Jelenleg a kijárási tilalom alatt is aktívan dolgoznak a városban. Nyíregyháza frekventált helyszíneit járják be, hiszen mivel este 8  óra után el vannak néptelenedve az utcák, mindez okot adhat egyeseknek arra, hogy jogsértő magatartással bűncselekményt okozzanak mások kárára.