Ebben az évben is meghirdeti jótékonysági akcióját a Mikulásgyár
Fotó: Illusztráció

Ebben az évben is meghirdeti jótékonysági akcióját a Mikulásgyár, ám ezúttal (nem egy helyszínen), hanem az ország 24 Auchan áruházában gyűjtik december elsejétől a felajánlásokat az önkéntesek – közölte Zsolnai Endre, az akció főszervezője.

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők főként tartós élelmiszereket, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket várnak december 20-ig. Használt adományokat, a járvány miatt biztonsági okokból nem fogadnak – emelte ki hétfői közleményében Zsolnai Endre.

A közlemény szerint idén is a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek a segítségével gyűjtik az adományokat, akik gondoskodnak arról is, hogy a legjobb helyre kerüljenek a felajánlások.

„Örömmel segítettünk a Mikulásgyárnak, és igyekeztünk olyan megoldást találni, ami még pluszt is hozhat az eddigi gyakorlathoz képest, ezért a gyűjtést valamennyi áruházunkban megrendezzük, így idén országos lesz a Mikulásgyár” –  mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója.

A közlemény szerint, aki nem tudja személyesen elvinni az ajándékát a gyűjtőpontok valamelyikére, postán ingyen is feladhatja azt lezárt dobozban, csak annyit kell ráírni a küldeményre, hogy Mikulásgyár.

Az országos gyűjtés során a Mikulásgyár – csakúgy, mint az előző években – a Lurdy Házban is várja az adományokat – írják a szervezők.