Sportpálya – Új fejlesztés valósulhatott meg a Nyitnikék Óvoda udvarán
Fotó: Illusztráció

Magyarországon és így Nyíregyházán is folyamatosan épülnek és fejlesztik a már meglévő óvodákat és bölcsődéket. A sóstóhegyi Nyitnikék Óvodába mintegy 150 gyermek jár, öt csoportban, az intézmény pedig egy rekortán borítású sportpályával bővült, amelyet csütörtökön adtak át a gyerekeknek.

A Nyitnikék Óvoda udvarán a multifunkcionális sportpálya kivitelezésére az önkormányzat több mint 2,7 millió forint összegű támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A beruházás már befejeződött, melynek összköltsége közel 4 millió forint volt. A támogatásból megvalósult az öntött gumi burkolat készítése, melyhez az önkormányzat saját forrás terhére végezte el az alépítményi munkákat, több mint egymillió forint összegben.

Családbarát kormány vagyunk, nagyon sok családtámogatási program indulhatott el az elmúlt időszakban, többek között óvodák és bölcsődék felújítási programja. Ez mind a családokat és gyermekeinket segíti, hiszen a családok kezében van a jövőnk. Ezzel a támogatással megvalósulhatott egy olyan beruházás, amelyet már nagyon régóta vártak. Több mint 2,7 millió forint összegű támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ez egy röplabdapálya, rekortán borítással, ez is adja, hogy bármilyen sportágat lehet rajta űzni” – mondta el az átadó alkalmával dr. Szabó Tünde kormánybiztos.

A támogatások felhasználásához megfelelő szakértelem és szakemberbázis szükséges – tette hozzá a kormánybiztos, amely elmondása szerint a Nyitnikék Óvodában a rendelkezésre áll.

Újabb fejlesztés valósult meg Sóstóhegyen, 3,8 millió forintos beruházásból egy multifunkciós sportpálya épült. A legfontosabb a gyermekek biztonsága, ezért ennek az összegnek a jelentős része az öntött gumipálya volt, amelyet nyíregyházi vállalkozó végzett. A sóstóhegyi Nyitnikék Óvodába mintegy 150 gyermek jár, nagyon fontos, hogy környezetbarát épületbe járhassanak a gyerekek, ezért külön köszönet illeti dr. Szabó Tünde kormánybiztos asszonyt és városunk polgármesterét, dr. Kovács Ferencet, hiszen évről évre kiemelten segítik az intézmény fejlődését” – erről már Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő beszélt az átadón.

Ilyen fejlesztés volt a napelemrendszer telepítése, az öltözők és mosdóhelyiségek megújítása, az udvari öntözőrendszer kiépítése, valamint az óvoda előtti térburkolat cseréje és a homokozók melletti ülőfelületek felújítása is megtörtént. Ezek mellett az idei évben csaknem negyven zöld növényt ültettek el az óvoda területén, mely így a Zöld Óvoda díjért is elindulhatott.