SerFeszt – Közel 100-fajta sörkülönlegesség, koncertek és street food várja a látogatókat
Fotó: Archív

Idén tizedik alkalommal rendezik meg Sóstón a SerFesztet, augusztus első hétvégéjén. A koncertek mellett közel 100-féle sörkülönlegességet kóstolhatnak majd meg a kilátogatók, akik gasztronómiai különlegességekkel is találkozhatnak a koncertekkel tarkított hétvégén.

2010 óta minden évben megrendezik Nyíregyházán a Sóstó SerFesztet. Tavaly a koronavírus-világjárvány nem tette lehetővé, hogy megtartsák, ezért idén ünneplik a jubileumot. A szervezők 10. alkalommal várják majd a sörök szerelmeseit augusztus 6-án kora délutántól, a tervek szerint vasárnapig Sóstógyógyfürdőn – mondta el Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

„8 vagy 9 évad itt, a Krúdy Szálló melletti területen zajlott le, és ez a jubileumi, tizedik évforduló. Új szervezőcsapattal készülünk, ezen a hétvégén is szép idő ígérkezik, és eddig még mindig nagyon nagy sikerrel zajlott a sörfesztivál, és bízom benne, hogy ezen a hétvégén is elégedett emberekkel találkozhatunk majd, mint korábban, és ha picit a kínálat megújul, az a következő évekre is megalapozza a rendezvény sikerét.”

Különleges sörök és különleges ételek

Hazánk és Európa legjobb sörei, koncertek és a street food konyha legjobb ízei várják majd az érdeklődőket Sóstón, a Krúdy Szálló melletti téren a hétvégén.

„Mindenféle vagány kocsmakajákkal készültünk, amelyekről azt gondoljuk, hogy egy sörfesztiválon megállják a helyüket, és ez nyilván street food, sajtos grillkolbász, burger, tarjaburger és egyebek mellett még csülök is várja a látogatókat, hiszen az a sör mellől nem hiányozhat. Közel 100-féle sör lesz nagyon sok csapon, izgalmas eleve a sörfelhozatal is, és a fellépők, akik aláfestő zenét játszanak. Vasárnap délután 2-kor pedig Lázár séf és én fogunk a gasztroszínpadon grillezni” – tette hozzá Pataky Péter séf, szervező.

A szórakoztató grillstandupnak elnevezett közös főzés után a kilátogatók kóstolót is kaphatnak majd az elkészített ételekből – tette hozzá a séf.