Szigligeten az Apáczai és az Eötvös diákjai – Élménybeszámoló!

A szigligeti táborozók hatodik turnusának élménybeszámolója érkezett meg szerkesztőségünkhöz.

Az Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI, valamint a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói július 26. és 31. között élményekben, programokban gazdag napokat tölthettek el Szigligeten, a Nyíregyházi Önkormányzat gyermeküdülőjében. A tábor elhivatott vezetője és szervezője már hosszú évek óta dr. Hudákné Fábián Nóra, aki a segítő személyzet (gondnok, szakácsok, takarítók) támogatásával mindent megtett azért, hogy a táborozók jól érezzék magukat ez alatt a hat nap alatt.

A tábor programkínálata megőrizte az előző évek tapasztalatai alapján a gyerekek részéről nagyon sikeresnek ítélt eseményeket, de - mint minden évben - az idén is új elemekkel gazdagodott. 

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő medencéi és csúszdaparkja igazi hűsítő felüdülést jelentett a kánikulában. Ez a program mindig hatalmas élmény mindegyikünk számára, mert a kisebbek és nagyobbak is egyaránt jól szórakozhatnak a változatos formájú és nehézségű csúszdákon, a hullámfürdőben, a különféle vizes ügyességi játékokon, vagy a medencék valamelyikében. 

A Keszthelyről induló sétahajóval gyönyörködtünk a part menti látnivalókban, s közben még egy bűvész is szórakoztatta tanulóinkat. Az interaktív show-műsorba diákjaink nagy kacagások közben bekapcsolódhattak, s kipróbálhattak egy-két érdekes trükköt.

A Tapolcai-tavasbarlang nagy tudású túravezetője izgalmas időutazásra invitálta csoportunkat: új ismereteket szereztünk a karsztképződésről, a térség egykori élővilágáról, a barlangászok munkájáról, a tavasbarlang felfedezéséről. A kiállítás megtekintése után a barlangi tavon háromfős csónakokban evezhettünk.

Csütörtökön este felsétáltunk a kis plébániához, ahol az elénk táruló panoráma alapján értettük meg igazán, miért nevezik Szigligetet a Balaton ékszerdobozának.

A felújított szigligeti vár gyönyörű panorámája ismét rabul ejtette a szívünket. Újdonságként solymászbemutatón vettünk részt, ahol az egyik kisdiákunk reptethette is a ragadozó madarak egyikét.

A szigligeti strandolás egyik legnagyobb „szenzációja” volt a diákjaink számára Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének jelenléte, aki éppen velünk egy időben a családjával nyaralt itt. Sikerült is egy közös képet készíteni vele!

A hétfőtől szombatig tartó táborozás során a két iskola diákjai a hét közepére már egy csapattá kovácsolódtak össze. Az üdülő udvara esténként röplabda-házibajnokságoknak, focimeccseknek, pingpongmérkőzéseknek adott otthont.  Mi kollégák is nagyon összebarátkoztunk már az elmúlt évek alatt, s megállapítottuk, hogy a két iskola nagyon jó összhangban tud együtt táborozni. 

Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is lesz lehetősége diákjainknak eljutni a Szigligeti Gyermeküdülőbe!”

Kapcsolódó galéria

Szigligeti Gyermektábor VI. turnus