Pihentek a segítő szakmák dolgozói – Családi napot szervezett az Élet Forrása Egyesület

Mintegy ötezer fő vett részt az Élet Forrása Egyesület családi napján. A szociális és egészségügyi szféra dolgozóit Fülöp Attila államtitkár is köszöntötte, aki beszédében kiemelte, csak akkor lehet sikeres a segítő szakma, ha az egy közösségi ügy. A nehézségek, bizonytalanságok idejét éljük, ilyenkor pedig nagy szükség van a gondoskodásra – fogalmazott a politikus.

Több ezer ember gyűlt össze szombat délelőtt a Nyíregyházi Állatpark előtt. A szociális és az egészségügyi szférában dolgozók családi napját szervezte meg az Élet Forrása Egyesület, a megye több pontjáról is várták a munkatársakat. Az egyesület több programot is szervez a dolgozók számára, ezzel is megköszönve munkájukat.

Szükség van a pihenésre

A mai napon, csakúgy, mint a többi napon öröm és boldogság nekem, hogy veletek lehetek, hiszen én is belőletek nőttem ki, abból a szakmából, a szociális és ápolási ágazatból. Ezért is fogtam és karoltam át ezt a bizonyos réteget, hogy segítselek benneteket. Tudjátok, hogy mindenkinek vannak problémái, én is átérzem azokat a nehézségeket, amelyekkel ti küzdötök és a mindennapokban úgymond meg kell küzdjetek” – mondta köszöntőjében Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke, majd hozzátette: a szférában dolgozók áldozatos munkája a koronavírus-járvány, a háború és a menekültek érkezésekor is sokat segített az embereken, viszont fontos a rekreáció, a kikapcsolódás, ezért is szerveztek családi napot mintegy ötezer szakember és hozzátartozóik számára a Nyíregyházi Állatparkban.

Áldozatos munka

Köszönöm az elmúlt évek kemény és áldozatos munkáját, amit önök kifejtettek. Azt gondolom, hogy amilyen nehéz helyzetben vagyunk most a körülöttünk zajló események miatt, továbbra is számítunk az önök kitartó munkájára, önök is számíthatnak az önkormányzatra és velünk együtt a kormányra” – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A megnyitón Vinnai Győző országgyűlési képviselő is köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte, a szférában dolgozók emberi sorsokat látnak, gyógyítanak, ápolnak, sokszor nehéz fizikai munkát végeznek, a családi nappal az a céljuk, hogy kicsit kizárják a hétköznapok gondjait.

Fontos az összetartás

A nehézségek, bizonytalanságok idejét éljük, ilyenkor pedig nagy szükség van a gondoskodásra – mondta beszédében Fülöp Attila államtitkár a szombati rendezvényen.

Két dolog fontos a kormány részére is, egyrészt, hogy biztonság legyen, ezt erővel lehet megteremteni, a határvadász eskü erről szól, másrészt viszont fontos az, hogy az a gondoskodás, az a szolidaritást, ami ebben a helyzetben kell, azt meg tudjuk teremteni. Láthattuk az elmúlt időszakban a Covid-helyzetet, láttuk az ukrán menekülthullámot, ezekben csak az tud segíteni, ha a segítő szakmák, így az egészségügy és így a szociális területben dolgozók is érzik azt a támogatást, amivel ezt a munkát el tudják látni. Ez a mostani alkalom pedig arról szól, hogy ez a munka valóban akkor jó, ha mindenki közösségi munkának éli ezt meg, ha látja, hogy a szociális területen dolgozók a saját közösségükért dolgoznak. Örülök neki, hogy ezt egy civil szervezet is így érezte és több ezer itt dolgozónak tette lehetővé az itt létet” – tette hozzá a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

A szombat délelőtti hűvös, kicsit esős idő ellenére is óriási tömeg gyűlt össze és tölthetett el egy teljes napot a családjával az állatparkban.

Kapcsolódó galéria

A szociális és egészségügyi ágazatban dolgozók családi napja