Rövidhírek szeptember 27-én
Ez (is) történt szeptember 27-én.


A tartalomból:

Kondiparkot adtak át Sóstóhegyen. Nyíregyházán ez már a 16. olyan szabadtéri létesítmény, ahol erőnléti edzéseket lehet végezni, vagy egyszerűen csak kellemesen sportolva kikapcsolódni.
– Akciókkal és attrakciókkal várták az érdeklődőket Nyíregyházán és a Nyírségben a Turizmus Világnapja alkalmából. Az Aquarius Élményfürdőben például féláron csobbanhattak a pihenni vágyók, a múzeumban bepillantást engedtek a restaurátorok műhelyébe, valamint kerékpártúrát is szerveztek Sóstóra.
– Idén ősszel is várják ismeretterjesztő programok a város szépkorú polgárait, a Római Katolikus Plébánia és Társszékesegyház Dísztermében.
Tiltakozó és szolidaritási tüntetést szervez a Periférián Alapítvány szeptember 29-én, a kárpátaljai magyarságért. Az alapítvány szerint az ukrán parlament olyan oktatási törvényt szavazott meg, amely sérti és lehetetlenné teszi a kárpátaljai magyarság azon jogát, hogy anyanyelvén tanulhasson.
Tündér-ovi-kertet adtak át a Tündérkert Keleti Óvodában. Az udvaron kialakított magas ágyásokban a gyerekek növényeket nevelhetnek, a körülötte kialakított mezítlábas ösvényen pedig érzékeiket fejleszthetik.
– A 38-as főúton Gyulatanya és Varjúlapos között nagy felületű aszfaltmarást végeznek a Magyar Közút szakemberei. A forgalmat váltakozó irányban jelzőőrök irányítják.
– Első mérkőzésén magabiztosan nyert a női kézilabda együttes.

 

(Fotó: Szarka Lajos)