Link küldése Link küldése

Már Sóstóhegyen is kondizhatunk
2017.09.28.– A legjobb, hogy lehet rajta mászkálni, meg csimpaszkodni – mondta a negyedik osztályos Lakatos Martin, miközben széles mosollyal próbálgatta a sóstóhegyi kondiparkot. A park közvetlenül a Szabó Lőrinc Általános Iskola mellett épült meg, és főként a felnőttek sportolási igényeit szolgálja ki.

 

 

 Ez a kondipark nagyon sok funkciót fog itt szolgálni – tette hozzá Ágoston Ildikó. Az önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az erőnléti edzések, és egy kis sportolás mellett, közösségi térként is funkcionálhat a kondipark. – Bár nyolc kilométer választja el Sóstóhegyet a belvárostól, de nem mindegy, hogy munka után biciklivel kijön ide a családjával egy sóstóhegyi lakos és itt egy kicsit edzést tart, találkozik a szomszédokkal, az utcabéliekkel, mert, hogy én azt gondolom, ez nemcsak a sportot az egészséget fogja szolgálni, hanem mondhatjuk, hogy közösségi tér is lesz – fogalmazott Ágoston Ildikó.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

A polgármester adta át

 

A létesítményt ünnepélyes keretek között szalagátvágással adták át a sóstóhegyieknek. Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, hogy az összes városrészben található már kondipark. Hozzáfűzte, aki egészségesebben akar élni, az állóképességét fokozni vagy fogyni szeretne, annak nem kell túl messzire menni, ha a szabadban kíván kondizni. – Mindenütt nagyon szeretik a kondiparkokat, úgyhogy remélem, itt is népszerű lesz. Ez egy nagyon hasznos befektetés, ezért is áldozunk ennyit rá, az önkormányzat 15 darabot saját erőből épített – szögezte le dr. Kovács Ferenc.

 

Kormányzati forrásból valósult meg

 

Dr. Kovács Ferenc arról is beszélt, hogy a sóstóhegyi kondipark pályázati forrásból épült a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. A forrásból a legnagyobb úgynevezett „D” kategóriás létesítmény jöhetett létre, 15 különböző sporteszközzel. A beruházás összértéke meghaladja a 10 millió forintot. Az Igrice utcában lévő sportpark köré modern kerítést is építettek önkormányzati forrásból. A kondiparkot szerda délutántól már bárki igénybe veheti.

 

Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!