Link küldése Link küldése

Már Sóstóhegyen is kondizhatunk
2017.09.28.– A legjobb, hogy lehet rajta mászkálni, meg csimpaszkodni – mondta a negyedik osztályos Lakatos Martin, miközben széles mosollyal próbálgatta a sóstóhegyi kondiparkot. A park közvetlenül a Szabó Lőrinc Általános Iskola mellett épült meg, és főként a felnőttek sportolási igényeit szolgálja ki.

 

 

 Ez a kondipark nagyon sok funkciót fog itt szolgálni – tette hozzá Ágoston Ildikó. Az önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az erőnléti edzések, és egy kis sportolás mellett, közösségi térként is funkcionálhat a kondipark. – Bár nyolc kilométer választja el Sóstóhegyet a belvárostól, de nem mindegy, hogy munka után biciklivel kijön ide a családjával egy sóstóhegyi lakos és itt egy kicsit edzést tart, találkozik a szomszédokkal, az utcabéliekkel, mert, hogy én azt gondolom, ez nemcsak a sportot az egészséget fogja szolgálni, hanem mondhatjuk, hogy közösségi tér is lesz – fogalmazott Ágoston Ildikó.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

A polgármester adta át

 

A létesítményt ünnepélyes keretek között szalagátvágással adták át a sóstóhegyieknek. Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, hogy az összes városrészben található már kondipark. Hozzáfűzte, aki egészségesebben akar élni, az állóképességét fokozni vagy fogyni szeretne, annak nem kell túl messzire menni, ha a szabadban kíván kondizni. – Mindenütt nagyon szeretik a kondiparkokat, úgyhogy remélem, itt is népszerű lesz. Ez egy nagyon hasznos befektetés, ezért is áldozunk ennyit rá, az önkormányzat 15 darabot saját erőből épített – szögezte le dr. Kovács Ferenc.

 

Kormányzati forrásból valósult meg

 

Dr. Kovács Ferenc arról is beszélt, hogy a sóstóhegyi kondipark pályázati forrásból épült a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. A forrásból a legnagyobb úgynevezett „D” kategóriás létesítmény jöhetett létre, 15 különböző sporteszközzel. A beruházás összértéke meghaladja a 10 millió forintot. Az Igrice utcában lévő sportpark köré modern kerítést is építettek önkormányzati forrásból. A kondiparkot szerda délutántól már bárki igénybe veheti.

 

Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Korcsolyaoktatást is tartanak a Nyíregyházi Jégpályán

Az oktatásra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk!

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona - Akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető

Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Kívánjon valamit ma este - Intenzív csillagzápor várható szombaton éjszaka

1833-ban egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Napsütéses szombat november közepén - Mintha tavasz lenne

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Megmaradt a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!