Link küldése Link küldése

Már Sóstóhegyen is kondizhatunk
2017.09.28.– A legjobb, hogy lehet rajta mászkálni, meg csimpaszkodni – mondta a negyedik osztályos Lakatos Martin, miközben széles mosollyal próbálgatta a sóstóhegyi kondiparkot. A park közvetlenül a Szabó Lőrinc Általános Iskola mellett épült meg, és főként a felnőttek sportolási igényeit szolgálja ki.

 

 

 Ez a kondipark nagyon sok funkciót fog itt szolgálni – tette hozzá Ágoston Ildikó. Az önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az erőnléti edzések, és egy kis sportolás mellett, közösségi térként is funkcionálhat a kondipark. – Bár nyolc kilométer választja el Sóstóhegyet a belvárostól, de nem mindegy, hogy munka után biciklivel kijön ide a családjával egy sóstóhegyi lakos és itt egy kicsit edzést tart, találkozik a szomszédokkal, az utcabéliekkel, mert, hogy én azt gondolom, ez nemcsak a sportot az egészséget fogja szolgálni, hanem mondhatjuk, hogy közösségi tér is lesz – fogalmazott Ágoston Ildikó.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

A polgármester adta át

 

A létesítményt ünnepélyes keretek között szalagátvágással adták át a sóstóhegyieknek. Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, hogy az összes városrészben található már kondipark. Hozzáfűzte, aki egészségesebben akar élni, az állóképességét fokozni vagy fogyni szeretne, annak nem kell túl messzire menni, ha a szabadban kíván kondizni. – Mindenütt nagyon szeretik a kondiparkokat, úgyhogy remélem, itt is népszerű lesz. Ez egy nagyon hasznos befektetés, ezért is áldozunk ennyit rá, az önkormányzat 15 darabot saját erőből épített – szögezte le dr. Kovács Ferenc.

 

Kormányzati forrásból valósult meg

 

Dr. Kovács Ferenc arról is beszélt, hogy a sóstóhegyi kondipark pályázati forrásból épült a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. A forrásból a legnagyobb úgynevezett „D” kategóriás létesítmény jöhetett létre, 15 különböző sporteszközzel. A beruházás összértéke meghaladja a 10 millió forintot. Az Igrice utcában lévő sportpark köré modern kerítést is építettek önkormányzati forrásból. A kondiparkot szerda délutántól már bárki igénybe veheti.

 

Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Európa-napok az ország 18 városában – Május 10-én Nyíregyházán is!

Országszerte színes Európa-napi programokkal és nyereményjátékkal várják a családokat.

VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál a Continental Arénában

A Continental Arénában került megrendezésre a VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál.

Átvehették megbízólevelüket a megválasztott országgyűlési képviselők

Ünnepélyes keretek között vehették át megbízólevelüket a megválasztott országgyűlési képviselők.

Hét helyen újít fel összesen egymilliárdból utakat a Magyar Közút idén Nyíregyházán

Egymilliárd forintból valósít meg fejlesztéseket a Magyar Közút idén Nyíregyházán.

Aláírták az épülő négycsillagos sóstói hotel üzemeltetési szerződését

Aláírták az épülő Hotel Sóstó Resort SPA & Conference üzemeltetési szerződését a városházán.

Hamarosan megrendezésre kerül a II. Nyíregyházi Zongoraverseny és Találkozó, Tehetségnap

Április 25-én, szerdán rendezik meg a II. Nyíregyházi Zongoraverseny és Találkozót, Tehetségnapot.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!