Rendkívüli nyitva tartás – Este hatig fogadja az ügyfeleket a NAV a Szabadság téren

Meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyíregyházán is. Május 20-ig tart a rendkívüli nyitva tartás, eddig várja a hatóság a személyijövedelemadó-bevallásokat. Személyesen 18 óráig várják az ügyfeleket a Szabadság téren, de telefonon is kérhetnek segítséget, május 20-án, pénteken 20 óráig működik majd az Infóvonal.

Minden munkavállaló számára fontos időpont közeledik, ezen a héten péntekig, vagyis május 20-ig kell beadni minden, az szja-törvény alapján bevallásra kötelezett személynek a 2021-es évet érintő dokumentumokat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ebben az évben korábban, március elsejétől elérhetővé tette a munkáltató által megadott adatok alapján az szja-bevallási tervezeteket elektronikus felületén a magánszemélyeknek, mezőgazdasági őstermelőknek, áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak. Aki az ott látottakkal egyetért, egy-két kattintással jóvá is hagyhatja a tervezetet, de aki nem foglalkozik vele, annak is automatikusan bevallássá válik a NAV által készített dokumentum.

Hosszabbított nyitva tartás

Sokan hagyják az utolsó napokra az ügyintézést, erre a hatóság is felkészült és hosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket.

Pontosan azért, mert közeledik a határidő, az ügyfélszolgálati munkatársainkat 8 óra 30 perctől egészen 18 óráig lehet felkeresni, akik válaszolnak az adózók kérdéseire és a bevallásokkal kapcsolatos problémák megoldásában nyújtanak segítséget. Ha valakinek általánosságban van kérdése, akkor a NAV Infóvonalát is felkeresheti, ezt 1819-es telefonszámon lehet megtenni” – nyilatkozta Simon-Fodor Henriett, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Az Infóvonal szintén hosszabb nyitva tartással működik május 20-ig, este hatig várják a hívásokat, sőt, május 20-án, pénteken este nyolc óráig lehet a NAV-ot hívni bevallással kapcsolatos kérdés esetén. Akik esetleg elakadnak a tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, azoknak segítenek a NAV rövid tájékoztató videói, amelyek az adóhatóság YouTube-csatornáján elérhetőek.