Rablás Nyíregyházán – Nagy erőkkel keresi a rendőrség az eddig ismeretlen tetteseket

Megtámadták és kirabolták egy pénzszállító alkalmazottját kedd délután Örökösföldön. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, nagy erőkkel keresik az eddig ismeretlen tetteseket.

Egy bankautomatát próbáltak meg feltölteni Örökösföldön, amikor a pénzszállító egyik alkalmazottját eddig még ismeretlen tettesek megtámadták. A nem hivatalos információk szerint a férfit megütötték, elvették tőle a pénzt és elmenekültek a helyszínről az elkövetők. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a mentők pedig kórházba szállították azt a férfit, akit a rablók megtámadtak. A Fazekas János téren és a környéken élők a szirénákra lettek figyelmesek.

„Arra lettünk figyelmesek – itt lakunk a 9. emeleten –, hogy jön a mentő és visít. Kinéztünk az ablakon a férjemmel és láttuk, hogy nagy tömeg van itt lent, de fel semmit nem hallottunk a kilencedikre, csak láttuk, hogy itt a tömeg, a rendőrök jönnek szirénázva és ide kanyarodnak be” – ezt Bakó Zoltánné mesélte a helyszínen.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint 2021. május 25-én 12 óra 38 perckor érkezett a hatósághoz a bejelentés, hogy Nyíregyházán az egyik pénzszállító alkalmazottját megtámadták, bántalmazták és a nála lévő pénzt elvitték.

„A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást és nagy erőkkel keresik az eddig ismeretlen tetteseket” – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A pénzszállító autó sofőrje miután látta, hogy kollégáját megtámadták, a szabályok szerint megnyomta a vészgombot és az időzár miatt a kocsiban ragadt a rablás helyszínén.