Programok a VMKK-ban – Várják a vendégeket a Váci Mihály Kulturális Központban

Színházi előadások, táncos produkciók és ásványbörze – júniustól újraindulnak a programok a Váci Mihály Kulturális Központban. Az elmaradt programokat, amit tudtak, próbáltak átütemezni, de bőven lesznek újdonságok is. A jelenlegi szabályok szerint az intézményeket és a rendezvényeket viszont csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

Pár nappal ezelőtt az országos közművelődési nyitányban is részt vett a Váci Mihály Kulturális Központ, de már május 3-tól fogadják újra a látogatókat. A hosszú bezárás után elkezdték szervezni a programokat, júniustól a színpadra is visszatér az élet.

Júniusi programok

„Nagyon szeretik a nyíregyháziak a színházi vendégjátékokat, van a „Lehozzuk Önnek a csillagokat” sorozat, tulajdonképpen abból vettünk ki, de használunk egy új kifejezést is. „Jó estét, nyár” lesz a programsorozat neve, amit nyárra tervezünk. Mondanék is ezekből párat, ami már publikus és hirdetünk is és lehet rá jegyet venni: június 18-án fog ellátogatni hozzánk a Veres1 Színház és egy világhírű darabot, az Acélmagnóliák című vígjátékot fogják bemutatni, aztán a következő rendezvényre sem kell sokat várni, egy hét múlva, június 25-én Malek Andrea egy gospelkoncertet fog előadni Jáger Bandi, illetve egy zenekar kíséretében” – mondta a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója, Mészáros Szilárd.

Nyári tervek

A nyíregyháziak és a megyebeliek másik kedvence az operett, ezért egy olyan revüvel is készülnek a kulturális központban, ami korábban még nem volt. A Bál a Savoyban című előadással a Kalocsai Színház látogat el Nyíregyházára, neves sztárokkal. Egyeztetés alatt van még egy nagyszabású 4 for Dance fellépés augusztus elején, de a tervek szerint lesz nemzetközi ásványbörze szeptember elején, és a Zene Sóstón programsorozat is folytatódhat majd.

„Amit tudtunk, azt próbáltuk átütemezni és természetesen vannak újdonságok is, de ameddig nem tudtuk meg, hogy hivatalosan is nyithatunk és lehetnek rendezvények, addig nem tudtunk pontot tenni a végére. A nyitás után viszont 1-2 héten belül azt gondolom, hogy mindenkivel sikerült megállapodni, minden elő volt készítve, igazából csak az időpontok nem. Most az a nehéz, hogy máshol is így voltak az ország többi területén és most mindenki úgymond lecsap a produkciókra és ezért nehézségeket okoz megfelelő időpontot találni a már megegyezett színházi koncertajánlóval kapcsolatban is” – tette hozzá az igazgató.

A Váci Mihály Kulturális Központ évről évre, különböző fejlesztésekkel próbálja emelni a tagintézményeinek a színvonalát, a pandémia idején sem volt ez máshogy. Jelenleg az önkormányzat jóvoltából két tagintézmény felújítása zajlik. Május 6-tól a Krúdy mozi is megnyitotta a kapuit a vendégek előtt, a jelenlegi szabályok szerint minden tagintézményt és minden programot csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.