Programajánló : strand, múzeumok, kilátó és szökőkutak Nyíregyházán

Kulturális élmények, egy új kilátó, az állatkert és a fürdők is várják a hétvégén a nyíregyháziakat és a turistákat egyaránt. A sóstói szökőkút pedig a nyári szezonhoz igazítva egészen késő estig zenél az élményfürdő előtti téren.

A város történetével is megismerkedhetnek a Kállay Gyűjteménybe látogatók, ahol egy interaktív tárlat mutatja be, hogy mit érdemes tudni a megyeszékhelyről. Szintén az állandó kiállítások közé tartozik a Kállay Kristóf életútját és az egész Kállay család történetét bemutató két tárlat. A felújított Kállay Ház gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes programot kínál.

Kilátó

Hétvégén is látogatható a római katolikus templomban kialakított kilátó. Összesen 94 lépcsőfokot kell megtennünk, hogy 28 méter magasból láthassuk Nyíregyházát. A csodálatos panorámát minden nap reggel 9 és délután 5 óra között tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők.

Sóstói Múzeumfalu

A nyári nyitva tartás szerint keddtől vasárnapig 10 órától 18 óráig várja a látogatókat a Sóstói Múzeumfalu. A szabadtéri skanzenben több állandó kiállítás várja a látogatókat, a legújabb ezek közül az Értéktár a múzeumban, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyediségét és értékeit mutatja be, de most látogatható a Handlétól a grand caféig időszaki tárlat is, amely a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumból érkezett Nyíregyházára.

Zenélő szökőkút

Ezek mellett természetesen Nyíregyháza legújabb attrakciója is várja a látogatókat. Az Aquarius Élményfürdő előtti szökőkút folyamatosan működik, a turisztikai szezonban kibővült rendben működik. A főszezon javában tart és egészen augusztus 31-ig ebben a rendben várja a látogatókat. Ez idő alatt változik a zenei kínálat is. A szökőkút hétfőtől vasárnapig, tehát a hét minden napján 11 órától 22 óráig zenél, 23 órától pedig egy fény és vízjáték zárja a napot. Gyermek, modern, best of és vegyes blokkok váltják egymást. A pontos programblokk a nyiregyhaza.hu oldalon tekinthető meg.

Sóstói strandok

Az időjárás előrejelzőzés szerint igazi nyári idő várható a hétvégén, így várják a vendégeket a park- és az élményfürdőben, valamint a tófürdőn is. Az elmúlt két év a koronavírus világjárvány miatt nehéz volt a fürdők számára is, 2022-ben viszont már ismét korlátozások nélkül várják a vendégeket, köztük a külföldi turistákat is. A nyári időszakban a Parkfürdőben minden nap aqua zumbát és aqua tornát tartanak, a gyerekekkel pedig animátor foglalkozik. Vasárnaponként fellép a Burattino bábszínház, szerdánként és péntekenként pedig éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket a Parkfürdő termálmedencéjében.