Plato találkozó – Kis- és középvállalkozások támogatva
Plato találkozót rendeztek Nyíregyházán. A flamand mintájú, a kis- és közepes vállalkozókat támogató programot Magyarországon elsőként, 15 évvel ezelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította útjára a Flamand Kormány támogatásával. A nap során felelevenítették a kezdeteket, és megismerték az új lehetőségeket.

 

A Plato a kis- és középvállalkozásokra összpontosító „keresztapa” program, ahol sikeres nagyvállalkozások megbízott vezetői egy éven át szakmai tanácsadással, tréningekkel, szemináriumok szervezésével segítik a kisvállalkozásokat az üzleti életben. A Plato program keretén belül húsz-huszonöt fős csoportok jönnek létre, amelyeknek kis- és középvállalkozások a tagjai, a „keresztapa” pedig segíti őket. Találkozóikon megbeszélik az aktuális feladatokat, problémákat, és megosztják egymással tapasztalataikat. Ahogy erősödik a kapcsolat a Plato-hálózaton belül, úgy növekszik az üzletkötési lehetőségek aránya.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

KAMARAI TÁMOGATÁS

 

A jubileumi találkozón Dunai Péter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára hangsúlyozta, a kamara felvállalt feladata a kis- és közepes vállalkozások támogatása. A legsikeresebbek egyike a Széchenyi Kártya Program, valamint a most futó Infokommunikációs Szemléletformáló Program, amely a vállalkozások digitalizációját segíti, és harmadikként említette a Plato Programot, amely összehozza a nagy és kisvállalkozókat.


SIKERES 15 ÉVET TUDHATNAK MAGUK MÖGÖTT

 

A flamand mintájú, a kis- és közepes vállalkozókat támogató programot Magyarországon elsőként, 15 évvel ezelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította útjára a Flamand Kormány támogatásával.
Nagyné Varga Katalin a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára elmondta, azóta közel 500 kis- és közepes vállalkozás és 50 nagyvállalat segítette a munkájukat. A program már 10 megyére terjedt ki, majd kiléptek Ukrajnába, Szlovákiába és Romániába is.
A tanácskozáson szó esett a kamara segítségéről a vállalkozások digitalizációs fejlesztésében, a Plato program jelentőségéről a kis- és közepes vállalkozások életében flamand és kamarai szemszögből. A vállalkozók és a támogató nagyvállalatok megvitatták a program helyi tapasztalatait, majd üzletember találkozóval zárult a Plato nap.

Szoboszlai Tibor