Pénteken nyit az Aquarius Élményfürdő – Indulnak a gyógykezelések Sóstón
Fotó: sostort.hu

Május 7-én, pénteken reggel 9 órakor nyitja kapuit az Aquarius Élményfürdő, teljes szolgáltatási skálával, de az 50 m-es úszómedencét talán egy hétig még nem használhatják. Az ideiglenes házirend szerint – más intézményekhez hasonlóan – védettségi igazolvánnyal, illetve a gyógyászatba maszkban kell, hogy érkezzenek a vendégek. Döntés született a gyógykezelések szabályairól, és a további nyitásról is.

 

A Júlia Fürdő és a Fürdőház pünkösdkor, a Park- és a Tófürdő május végén nyílik, a tervek szerint. E hét péntektől vendégeket fogad viszont az élményfürdő és a gyógyászat is.

„Mindenünk üzemel, tehát a szauna is, a belső terek is üzemelnek. A védettségi igazolványt munkavállalóink a belépéskor el fogják kérni az ideérkező vendégektől. Mindenkit megkérünk, hogy a védettségi igazolvány mellé személyazonosító igazolványt, útlevelet hozzon magával, hiszen a kettővel együtt tudunk csak ellenőrizni. Erre a kormányrendelet lehetőséget biztosít a szolgáltató számára. Kérjük minden vendégünk türelmét! Sorban állásnál mindenütt jelölni fogjuk a másfél méteres távolságot, amit mindenkitől kérünk betartani. Ideiglenes házirend lesz hatályban. A bejáratnál ezt kifüggesztjük, tehát mindenki láthatja” – kezdte a bejelentést dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

18 éven aluliak csak 18 éven felüli, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében mehetnek a fürdőbe. Védettséggel rendelkezik a fürdő dolgozóinak nagy része is, és külön gondot fordítanak a medencék fertőtlenítésére. Olyan technológiát alkalmaznak, mely biztonságot ad a vírus ellen. Péntektől üzemel a fürdőgyógyászat is, melynek szabályairól naponta sokan érdeklődnek.

„Pénteken megnyitja kapuit a gyógyászat is. NEAK kezelést csak jövő hétfőtől lehet igénybe venni. Ennek az az egyszerű oka, hogy a november 11. előtt felírt NEAK kezelést nem lehet automatikusan meghosszabbítani. El kell menni a fürdőorvosunkhoz, le kell zárni a régi kezelést, és egy új kezelést fogunk felírni mindenkinek. A gyógyászaton nem kötelező a védettségi igazolvány, viszont a gyógyászat teljes területén kötelező valamilyen maszkot viselni a vendégeknek. Erre egy kivétel van, a 01-es fürdőzés, hiszen ott a közfürdő területére is be tud menni a vendégünk. A 01-es fürdőszolgáltatást igénybe vevő gyógyászati vendégeinknél fogjuk kérni a védettségi igazolvány bemutatását” – tájékoztatott a vezérigazgató.

Minden bérlet, előzetesen megváltott, de lejárt hatályú jegy külön intézkedés nélkül december 31-ig érvényes. A már nem aktuális kezelésekért korábban kifizetett összegeket pedig visszatéríti a cég. Nem változtak a jegyárak, tehát idén is a 2020-as tábla szerint fürdőzhetünk. A létszámkorlát az egyébként is biztonságos határok között számítható, mely a gyakorlat szerint optimális szinten marad a járvány idején is.