Országjáró körút – Nyíregyházára érkezett a Rotary Magyarország kormányzója
Fotó: Illusztráció

Nyíregyházára érkezett országjáró körútján a Rotary Magyarország kormányzója, aki bemutatkozó látogatást tett a Városházán is. Elmondta, Nyíregyházán működik a legjelentősebb klub országszerte, amelyben 26 öntudatos, tenni akaró polgár dolgozik a közéletért és a közösségért. A közös tervek között szerepel, hogy a Szabadság téri integrált játszótér felújítása is megvalósulhasson.

Még 2016-ban, a világelnök látogatásakor helyezték el Nyíregyháza belvárosában a Rotary integrált játszóterének alapkövét. A több mint 10 millió forintos park megépítését még 2015-ben határozta el a nyíregyházi Rotary Club. Céljuk egy olyan közösségi szabadtér kialakítása volt, amely lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek együtt játszhassanak, továbbá, hogy segítse az empátia kialakítását a fogyatékkal élőkkel szemben. Hétfőn, a Városházán tett látogatása alkalmával a kormányzó elmondta, további terveik vannak a játszótér felújítását illetően.

Egy kormányzónak illik végiglátogatni azt az 56 klubot, amely tesz a helyi közösségért. Nyíregyháza az ország egyik legjelentősebb RC klubja. Most éppen egy játszóteret szeretnének készíteni és azt befedni, egy különleges sétányt készíteni” – Réti László kormányzó, Rotary Magyarország.

Az önkormányzat és a civilek kapcsolata hagyományosan jónak mondható, a Rotaryval minden évben megvalósít közös terveket is a városvezetés. Erről már dr. Kovács Ferenc polgármester tájékoztatott.

Minden évben, amikor a Rotary Clubnál új elnök van, a ciklus elején találkozunk, és elmondják, hogy mit terveznek, van, hogy megkérdeznek, a város szempontjából mit gondolunk a legjobbnak, és hogy miben tudunk segíteni. Ezek általában meg is valósulnak, a mostani év is tartalmaz ilyen programot.”

Ilyen siker volt, amikor tavaly a nyíregyházi Rotary Club első alkalommal rendezte meg Jótékonysági Kacsaúsztatását a Bujtosi Városligetben, a jósavárosi faültetés, de most a Szabadság téri integrált játszótér fejlesztése is.