Orgonasíp – Átadták a Jósa András Kórház új óvodáját

Nemcsak az épület áll már, hanem egyre több bútor és felszerelés is érkezik ezekben a napokban a kórház frissen elkészült óvodájába. A tornateremben például ma már halomban várták a pöttyös labdák, hogy valaki kézbe vegye őket. Az ide látogató politikusok így nem csoda, hogy azonnal kedvet kaptak egy kis sportoláshoz.

Korszerű felszerelés, gyermekbarát kialakítás

A modern 3 csoportszobás, 75 férőhelyes, több mint 1000 négyzetméteres épület a kórház területén épült fel, a Czuczor Gergely és Nagyvárad utca sarkán.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az új intézményben főként a kórházi alkalmazottak gyermekeit fogadják majd.

Az egészségügyi szakdolgozói hiány, ami gyakorlatilag érzékelhető, tapintható, az abból adódik, hogy az itt dolgozók elmennek GYED-re, GYES-re. Azzal a lehetőséggel, hogy a dolgozók ide hozhatják a gyerekeiket, a legfőbb üzenetünk az, hogy a munkaerőt vissza tudjuk csábítani, illetve lehetőséget adjunk a maradásra, az itt dolgozásra, ebben a kórházban.

– hangsúlyozta Dr. Adorján Gusztáv, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, főigazgató.

Állami és önkormányzati összefogással

Az új ovi több mint 322 millió forintból épült fel. A pénz kétharmadát az állam, míg a fennmaradó részt az önkormányzat teremtette elő.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az átadáson azt mondta, a kormány a jövőt a magyar gyermekekben látja.

Örülök annak, hogy Nyíregyházán is épült egy teljesen új óvodaépület, ami ráadásul a kórházi dolgozók gyermekeinek is megoldást kínálhat a napközbeni elhelyezésre. De nem ez az egyetlen óvoda, ami megszépül, megújul a következő hónapokban.

– tette hozzá Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki szintén részt vett az átadáson.

Minden óvoda, bölcsőde megújul

Tavaly 9 óvoda és 3 bölcsőde újult meg Nyíregyházán, idén pedig újabb 6 fog.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A tervek szerint 2020-ra a város összes óvodáját felújítja, kibővíti az önkormányzat.

Hála Istennek sok gyermek születik és szeretnénk hosszú távra biztosítani a legjobb körülményeket számukra, illetve az óvodákban, bölcsődékben gondozó-, nevelőnők számára. De mondhatnám azt is, hogy ez a város jövője számára elsődleges.

– szögezte le Dr. Kovács Ferenc, polgármester.

Jósa András lányai után az Orgonasíp nevet kapta

Orgonasíp: ez az új óvoda neve. Jósa András becézte így a lányait:

Ők az én orgonsípjaim.

Mivel a legendás doktor alapította a nyíregyházi kórházat, a névválasztással előtte tisztelegnek. A szeptembertől üzemelő intézményt ünnepélyes keretek között, szalagátvágással adták át.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Köszöntőt mondott Dr. Szabó Tünde is, aki elmondta, édesanyja több évtizedekig dolgozott a kórházban, ezért is örül minden fejlesztésnek. Hozzáfűzte, az ilyen kórházi beruházások rendkívül fontosak a nyíregyháziaknak.

Mindent megpróbálunk megtenni az itt dolgozókért, az itt élőkért, hiszen nagyon sok fejlesztés indulhatott el a kórház területén. Azt is mondhatnám, hogy az ország legnagyobb kórházáról van szó, nagyon sokan dolgoznak itt és az igényeknek megfelelően bizony a fejlesztéseket is hozni kell.

– erősítette meg dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

További látványos fejlesztések jönnek

Az átadáson arról is szó esett, hogy a kórházban további fejlesztések folynak ezekben a hetekben is. Jó ütemben halad a parkolóház építése, ami 600 millió forintból valósul meg, emellett pedig elkezdődik a központi sterilizáló felújítása, valamint egy új infúziós labor is előkészítés alatt áll. Az egyik leglátványosabb beruházás pedig a Bocskai úti SZTK földszintjének felújítása lesz, ami szintén rövidesen megkezdődhet.

 

Z. Pintye Zsolt