Online kapcsolat Nyíregyháza német testvérvárosával, Iserlohnnal
Fotó: P. Tóth Nóra

December 4-én videókonferencián vett részt az Iserlohn és Nyíregyháza testvérvárosi kapcsolatát ápoló két bizottság. A német és magyar résztvevők a másfél órás online beszélgetés során szót ejtettek a járvány miatt a jövő évre halasztott jubileumi ünnepségsorozatról is.

A német partnerbizottsággal közös videókonferenciának a kezdeményezője a Nyíregyházi-Iserlohn Bizottság volt. A bizottság vezetője, dr. Marsi Edit a magyar bizottsági tagokkal rendszeresen tartja a kapcsolatot; hasonló online ülésre magyar munkatársaival – a járványhelyzetre való tekintettel – már korábban is sor került. A december 4-én megvalósuló közös bizottsági ülés során a tíz jelenlévő tag több napirendi pontot is megtárgyalt. Szó esett egyebek között a járványhelyzet városainkra: kórházakra, közintézményekre, lakosságra gyakorolt hatásáról, valamint a jövő évre tervezett jubileumi programok időpontjairól, tematikájáról és helyszíneiről. A német tagok beszámoltak az Iserlohnban megváltozott politikai viszonyokról is (ti. új polgármestert választottak a közelmúltban).

Az Iserlohni-Nyíregyháza Bizottság vezetője, Thomas Herlinghaus javaslatára a videókonferenciának lesz folytatása jövőben is: a tagok megállapodtak abban, hogy januárban újabb online ülés következik. Addig is  a bizottsági tagok személyenkénti üzenetekben, online beszélgetésekben kötetlenül is folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot.
 

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra