Nyuszi futás – Közel ezren indultak a családi versenyen
Fotó: Szarka Lajos

Két év szünet után ismét megrendezték a Nyuszi futást. Szombaton az Atlétikai Centrumba várták a mozogni vágyókat. Ugrálóvár, cukorágyú és élő csocsó – csak néhány a kiegészítő programok közül, mellyel a Nyuszi futás szervezői készültek.

29. alkalommal tartották meg szombaton a családi sportrendezvényt. A helyszín ezúttal az Atlétikai Centrum volt. Több korosztályban indították a futásokat, amelyekben 400 métert kellett teljesíteni. A szervezők számos érdekes programmal készültek, és még a kellemetlen időjárás sem jelentett akadályt a Nyuszi futás résztvevőinek és a szervezőknek.

A Nyíregyházi Sportcentrum feladata a rendezvények szervezése, ilyen a Nyuszi futás is, és nagyon örülünk, hogy itt most közel ezer ember jött össze. A rossz idő ellenére itt vannak, jól érzik magukat a résztvevők” – mondta Dajka László főszervező.

Az ünnepélyes megnyitó után az óvodások teljesíthették először a távot, majd a kisiskolások, a nagyobbak és a családok következtek. Az Atlétikai Centrum szabadtéri pályájára tervezték a Nyuszi futást, de a rossz időjárás miatt végül a csarnokban tartották meg az esemény. Kategóriánként az első három helyezett érmet kapott, bár ezúttal az eredmény másodlagos volt. A járvány miatt az előző két évben nem lehetett megrendezni a Nyuszi futást, ami az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező szabadidős esemény Nyíregyházán.

Kapcsolódó galéria

Nyuszifutás 2022