Nyitás – Pénteken újranyit az Aquarius Élményfürdő
Fotó: Trifonov Éva

Városunk népszerű fürdője február 3-án, pénteken reggel 9 órától ismét a megszokott nyitvatartással várja a nyíregyháziakat és az ideérkező turistákat. Az elmúlt hetekben zárva tartott az élményfürdő, annak érdekében, hogy a medencéknél teljes körű karbantartást végezzenek. Itt például a meglazult csempéket javították, rendbe tették a túlfolyó rácsokat és vályúkat. Az élményfürdő egyik legnépszerűbb helyszíne a kinti medence a téli időszakban, itt is helyreállították a keletkezett hibákat. A hullámmedencénél is folyamatos volt a munka, és a csúszdatesteket is ellenőrizték a karbantartási zárva tartás idején. A vendégek körében igen népszerű finn szaunát is teljes körűen felújították az élményfürdőben, az átalakítás eredménye, hogy nagyjából plusz öt fő fér majd el ebben a szaunában.

 

Még ez év január elején számoltunk be arról, hogy karbantartási és kisebb felújítási munkálatok miatt bezárt az Aquarius Élményfürdő. A turizmusnak jót tett a meghosszabbított téli szünet, ez igaz volt Nyíregyházára is, telt ház volt a sóstói szálláshelyeken és a fürdőben is, utóbbi helyszínen több mint 11 ezer vendéget fogadtak. Az ideiglenes zárva tartás ideje alatt kisebb felújításokat, javításokat hajtottak végre, melynek végeztével február 3-án, pénteken újranyit a népszerű komplexum.

„Január 9-én kezdtük meg ezeket a munkákat, tervezetten február 3-ig be is tudunk fejezni minden munkát. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy az energiaárak a vártnál jobban alakulnak. Ennek eredményeként az a döntés született, hogy február 3-ra, a tervezett karbantartási időszakban el tudunk végezni mindent. Ez egy rendkívül szerteágazó munka volt. A fürdőkben 180 napos ciklusonként be kell zárni, a kötelező tisztítások miatt, az üzemeltetés közben pedig igénybe veszik az egész fürdőművet a látogatók, melynek eredményeként számos apróbb javítási munka keletkezik a nagy leterheltség mellett, amit nem lehet csak egy hosszabb bezárás alatt orvosolni” – mondta el Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A fürdőgyógyászat is bezár néhány napra, január 16-a, hétfő és január 19-e, csütörtök között volt egy négynapos leállás. Fontos megjegyezni, hogy a gyógyulni vágyók egy évben kétszer tudnak társadalombiztosítás által támogatott kúrát felirtani maguknak, sok visszatérő vendég ki is használja ezt a lehetőséget, de természetesen az új pácienseket is várják a fürdőgyógyászat rendelésein.

Kapcsolódó galéria

Karbantartás után péntektől ismét nyitva az Aquarius Élmányfürdő