Nyíregyháza új diákpolgármestere, Stekler Gergő
Január 21-én választották meg Nyíregyháza új diákpolgármesterét, Stekler Gergőt. A Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium 16 éves tanulója két éven át képviseli majd a nyíregyházi diákok érdekeit – amit szívügyének tekint. Gergő a hirtelen jött elfoglaltságai ellenére is szakított időt arra, hogy meséljen az ifjúságügyi elköteleződéséről, a diákpolgármesteri terveiről és abba is beavatott, hogy szerinte mitől lesz valakiből jó vezető.

– Az ifjúságügy iránti elköteleződésem egy éve alakult ki, amikor csatlakoztam a Központ Ifjúsági Egyesülethez – árult el beszélgetésünk elején Stekler Gergő. – Akkor láttam bele igazán az ifjúsági szervezetbe, és elhatároztam, hogy mindenképpen segíteni akarom a diákéletet.

 

SEGÍTENI SZERETNÉ A FIATALOKAT

 

– Mi ösztönzött arra, hogy elindulj Nyíregyháza diákpolgármester választásán?

– Amikor meghallottam a kiírást rengeteg dolog jutott eszembe, de tudtam, hogy a mai ifjúság hogyan áll az élethez, és azzal is tisztában voltam, hogy mennyire kevés olyan program van, amelyen mindenki jól tudja magát érezni. Mivel én is fiatal vagyok, így ezt saját bőrömön tapasztaltam. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy a fiatalok motiváltak leginkább a jelentkezésre.

– Milyennek érzed a választás nyolc fordulójában nyújtott teljesítményedet?

– A választás elején nagyon izgultam, de ez természetes. Ahogy haladtunk előre a fordulókon, egyre jobban kezdtem oldódni. Úgy egészében elégedettséget érzek, de maximalista típus vagyok, úgyhogy ha utólag elemezzük például a Villám kérdések fordulót biztosan másképp csinálnám. (nevet)

 

A GYŐZELEM LENDÜLETET ADOTT NEKI

 

– Hogyan élted meg azt, hogy Te lettél városunk új diákpolgármestere?

– Hatalmas lendületet adott és motivációt a tenni akarásra. Nagyon boldog voltam, amikor a választás végén én kerültem ki győztesen, viszont úgy gondolom, hogy a másik két jelölt is remekül teljesített. Nagyon örültem annak, hogy a továbbiakban velük dolgozhatok együtt, és úgy gondolom, fantasztikus csapatot fogunk alkotni.

[REKLAM]

– Véleményed szerint mi kell ahhoz, hogy valakiből jó vezető legyen?

– Mindenképpen legyen temperamentumos, talpraesett és ne féljen kimondani azt, amit gondol. Igazságos döntéseket hozzon, és érje el, hogy a többiek támaszként tekintsenek rá. Erős jellem is fontos ahhoz, hogy valaki vezető lehessen. Tudjon beszélni az emberekkel, messziről kerülje el a lekezelő stílust. És ami véleményem szerint a legfontosabb, hogy semmiképp se éljen vissza a kapott hatalommal!

 

SOK TERV VÁR MEGVALÓSÍTÁSRA

 

– Milyen elképzeléseid, terveid vannak az elkövetkezendő két évre?

– Rengeteg tervem van, annyi, hogy talán bele sem fér majd a két évbe. Szeretnék szervezni egy úgynevezett „Város Emberei” díjkiosztót ahol az olyan embereket, tanulókat, pedagógusokat jutalmaznánk meg, akik tettek valamit Nyíregyházáért – ösztönzést adva ezzel. A választáson is említettem a Farsangi Karnevált, amit szintén meg szeretnék valósítani a két év alatt. A szívemen viselem a hátrányos helyzetben élők és a hajléktalanok sorsát, ajándék- és ételosztást tervezek számukra. Egy diáktársam felvetéséből kiindulva gondolkodom egy városi graffitifalon – ha igény van rá, ezt is megvalósítanám, mivel így legális környezetben élhetnék ki a művészetüket a falakra festeni vágyók. Sorolhatnám még a terveket és vágyakat, de úgy gondolom, hogy nem csak szóval kell hitegetni az embereket, hanem tetteket kell felmutatni!

Farkas Fanni