Bevásárlóközpontok parkolóiból loptak
A nyíregyházi nyomozóknak sikerült azonosítaniuk és elfogniuk a feltételezett tetteseket.

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra bevásárlóközpontok parkolóiban elkövetett lopásokról, ahol az elkövetők a vásárlók figyelmetlenségét kihasználva tulajdonítottak el értéktárgyakat a gépjárművek utasteréből pakolás közben. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozóinak 2016. január 29-én sikerült azonosítaniuk és elfogniuk a feltételezett tetteseket. A rendőrök P. Péter 48 éves és F. Ibolya 37 éves nagykállói lakosokat a rendőrkapitányságra előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A házaspár beismerő vallomást tett, elmondásuk alapján pénzre volt szükségük, ezért használták ki a vásárlók figyelmetlenségéből adódó kínálkozó alkalmakat. A nyomozók a gyanúsítottak lakóhelyén az eltulajdonított értékek nagy részét megtalálták és lefoglalták. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a 48 éves férfit őrizetbe vette, társa az eljárás során szabadlábon védekezhet.

[REKLAM]

Ismételten felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a bevásárlások alkalmával, valamint pakolás közben ne hagyják nyitva a gépjárműveiket és soha ne hagyjanak benne értékeket!

A mindössze 19 másodperces videó fenti üzenetével a bevásárlóközpontok parkolóiban előforduló lopásokra hívják fel a figyelmet a szabolcsi rendőrök.