Nyíregyháza sportos város
Fotó: Trifonov Éva

Lassan másfél hónapja ért véget a Mozdulj Nyíregyháza! tavaszi idénye, mely jó felkészítés lehetett a nyíregyháziak számára a következő hónapokban rendezendő sportversenyekhez. A nyári időszakban pedig érdemes kipróbálni Nyíregyháza egyre bővülő szabadtéri sportlehetőségeit – hiszen a város több pontján rekortánpályák és 27 kondipark is várja a mozogni vágyókat.

 

Heti 40 foglalkozás várta a nyíregyháziakat a Mozdulj Nyíregyháza! lassan másfél hónapja lezárult tavaszi idénye alatt, melyeket most is nagy érdeklődés övezett. Fitt-eseményekből sem volt hiány a 16 hét alatt, Katus Attila, Béres Alexandra és Rubint Réka is megmozgatta a nyíregyháziakat, valamint volt Nyuszi Futás és Bringa Piknik is.

Fotó: Szarka Lajos

Hornyák Enikő sportreferens elmondta: „Én azt gondolom, hogy a pandémia után ez volt végre egy első olyan teljes évünk, ahol ősszel és tavasszal is megszokott tornatermi körülmények között tudtunk mozogni. Azért érezzük az emberekben az óvatosságot, viszont ami nagyon jó, hogy nagyon odafigyelnek egymásra. A létszámkorlátozásokat, távolságtartásokat mindvégig betartották, de azért a közösségi élmény újra visszatért. Öröm volt látni mind a délelőtti, mind a megszokott foglalkozások mellett, hogy az újakra is jöttek a nyíregyháziak. A Continental Arénát háromszor tudtuk megtölteni, hiszen a Fitt-eseményeket el tudtuk hozni Nyíregyházára. Jó volt látni, hogy Béres Alexandrán és Katus Attilán is rengetegen voltak a nyíregyháziak, Rubint Rékán pedig már arra kellett figyelnünk, hogy esetleg a felső karzatra is fel kell-e engednünk résztvevőket a mozgás céljából.”

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata számos sporteseményt rendez a következő két hónapban. Lesz strandfoci, futóverseny, világkupa kerékpárverseny, és félmaraton is – melyekre a felkészülést már a Mozdulj Nyíregyháza! tavaszi mozgásprogramja alatt elkezdhették a versenyezni vágyók, de a város számos szabadtéri sportlehetőséget biztosít nyáron is.

Fotó: Szarka Lajos

„Én azt gondolom, hogy Nyíregyházán bárki bárhol lakik, azért öt olyan helyszín van, ahol rekortánpálya áll rendelkezésre, akár 200-as, 500-as, 1 vagy 2 kilométeres is. Azt javasoljuk a nyíregyháziaknak, hogy használják ki ezeket a pályákat, kezdjenek el rajtuk sétálni, vagy nordic walkingolni, majd szépen lassan következhet egy futótevékenység is. Ezen kívül pedig 27 kondiparkunk van, ami szintén segít a bemelegítéshez, nyújtáshoz, vagy erősítő gyakorlatokhoz – emelte ki Hornyák Enikő.

Hamarosan tehát versenyek sorozata veszi kezdetét Nyíregyházán, addig is érdemes kihasználni a város adta lehetőségeket, futni Sóstón, a Bujtosi Városligetben, vagy a város több pontján is elérhető rekortánokon, illetve kipróbálni a 27 kondipark egyikét.