Nevelt gyermekeknek szervezett kirándulást a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány

Augusztus 31-én a Nyíregyházi Sportcentrumba látogatott el húsz, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Nevelőszülői Hálózatához tartozó gyermek és kísérőik. A nap során a fiatalok bejárták a frissen átadott Atlétikai Centrumot, kipróbáltak különböző sportágakat, olimpikonokkal és hivatásos sportolókkal találkoztak és egy úszóedzésen is részt vettek.

„Az Alapítvánnyal egy olyan napot szerettünk volna szervezni, ahol olyan gyerekek próbálhatnak ki különböző sportágakat, akiknek erre máskor nincs lehetőségük. A sportot egy kitörési pontnak tartjuk, ami megváltoztathatja a jövőjüket. A célunk, hogy a gyerekek olyan sportolókkal találkozzanak, akik inspirációt nyújthatnak az álmaik megvalósításához. Reméljük, hogy ez a nap olyan élmény lehet, ami jelentős mértékben befolyásolja a gyerekek jövőképét és céljait.” – mondta Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke.

A délelőtt folyamán, az Atlétikai Centrum bemutatását követően a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül négy sportoló mutatta be a sportágát a gyerekeknek. Helebrandt Máté olimpikon gyaloglóval - aki a tokiói olimpián 17. lett – közösen gyalogolhattak a fiatalok. Tóth Balázs súlylökő és Szikszai Róbert diszkoszvető segítségével az erejüket is próbára tehették, illetve a magasugrás rejtelmeibe is belekóstolhattak Bakosi Péter és edzője, Bakosi Béla közreműködésével. 

Az ebédet követően a Continental Arénában a Fatum-Nyíregyháza röplabda csapatának néhány játékosával találkozhattak és játszhattak együtt a gyerekek. A napot pedig az Eissmann Városi Uszodában zárták, ahol Urbin Tamás vezetőedző játékos úszóedzéssel készült számukra.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány mottója: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak. Az Alapítvány munkájával a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozását támogatja.

 

Forrás: Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány