Népszerűek az új programelemek a nyári táborokban
Fotó: Trifonov Éva

Hamarosan véget érnek az önkormányzat nyári táborai Nyíregyházán. Erre idén 35 millió forint állt rendelkezésre és ebből 1800 gyermeknek biztosítanak elfoglaltságot a szünidő alatt.

2022-ben a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében 8 turnusban, 4 helyszínen, így a Sóstói Múzeumfaluban, a Kis Vakond Táborban, a Futurobi Ökojátszóházban és az Arany János Gimnáziumban fogadják a táborozókat. Az első turnus június 20-án indult, az utolsó pedig augusztus 12-én ér véget. Ezeken minden tanuló ingyen vehet részt, a szülők kizárólag az étkezésért fizetnek, minden egyéb költséget a támogatás fedez. Idén újdonság, hogy a felső tagozatos diákok a táborok során élményszerűen megismerkedhetnek a középiskolákkal is, ezzel is elősegítve továbbtanulásukat.

– Minden esztendőben igyekszünk új programelemet betervezni. Nekem személy szerint régi tervem volt az, hogy az általános iskolai felső tagozatos gyerekek – 6-7-8. osztályosok – számára olyan programelemet csempésszünk be a táborba, amelynek során megismerkedhetnek a középiskolák működésével, ráadásul élményszerűen. Így később, amikor dönteniük kell majd, hogy hová tanuljanak tovább, ez majd a segítségükre lehet. Meglátogatják a táborok ideje alatt a középiskolákat, így kedvet kaphatnak ahhoz, hogy később ott folytassák tanulmányaikat – hangsúlyozta Jászai Menyhért alpolgármester.