Musical Est a Kodályban – A nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar várja a közönséget

Musical Estet szervez a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Szeptember 30-án 18 órától várják a közönséget, akik igazi klasszikusokra és néhány különlegességre is számíthatnak majd a hangversenyen. Az esten a Cantemus Fiúkórus tagjai, illetve a művészeti szakgimnázium növendékei is színpadra lépnek.

A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar nyitotta ebben az évben a VIDOR Fesztivált, különleges első alkalom volt ez számukra is és a közönség számára is, hiszen egy egész estés nagyszabású műsorral álltak színpadra a Jazzy 287 zenekarral.

Egy trilógia lezárása

Máris újabb fellépésre készülnek, a zene világnapja úgymond előestéjén, vagyis szeptember 30-án a Kodály Zoltán Általános Iskolában várják az érdeklődőket egy Musical Estre. Ahogy Bakó Levente fogalmazott, egy trilógia lezárása lesz ez az alkalom.

Egy összefoglaló estével lezárjuk ezt a ciklust, az első volt a Gershwin Est, majd jött a Webber Gála és most egy csokorba gyűjtöttük össze azokat a népszerű musicaleket, amiket nemcsak a zenekar nagyon szívesen játszik, hanem azt gondolom, hogy a közönség is nagyon szívesen eljön rá. Bemelegítésként, a koncert nyitányaként a My Fair Lady egyveleg hallható, majd utána következik egy nagyon különleges darab, a Sakk musicalt nem tudom, hogy mennyien ismerik. Budapesten pár éve nagy sikerrel megy, érdemes ott is megnézni, hiszen az ABBA két akkori frontembere írta hozzá a zenét. Fúvószenekari átiratot meghazudtoló melódiákat komponáltak, annyira sok elragadó fúvós szóló fog megszólalni és olyan gyönyörű dallamok, amik megmondom őszintén, fúvószenekari esteken ritkán hallhatóak” – nyilatkozta Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karmester, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője.

Klasszikusok és különlegességek

Ezt követően egy nagy klasszikus, A muzsika hangja szerepel a repertoárban, itt Szabó Soma karigazgató vezetésével a Cantemus fiúkar tagjai egészítik ki a Szabolcsi Koncert Fúvószenekart. A negyedik szám majd egy kakukktojás lesz.

Artie Shaw, egy amerikai zenekarvezető, jazz zenész és klarinétos, aki gyakorlatilag a swing korszak egyik legmeghatározóbb klarinétosa és zeneszerzője volt. Mivel nagyszerűen játszott klarinéton, ezért komponált magának egy klarinétversenyt, ami nem egy klasszikus darab lesz, három hangszer lesz benne nagyon kiemelt. A klarinét Ignácz László előadásában, a zongora Pozor István közreműködésében, valamint a dob – ami a swingnek elengedhetetlen eleme – Papp Csaba” – tette hozzá Bakó Levente.

Zárásként egy újabb híres, nagy klasszikusra számíthat a közönség, a West Side Storyból készítettek egy nagy egyveleget. Az egyórás koncerten a helyi tehetségek és a fiatalok is szerepet kapnak, így többek között a művészeti szakgimnázium növendékei is színpadra lépnek a nívódíjas zenekarral.

Kulturális élet Nyíregyházán

A kulturális élet nagyon sokrétű, nemcsak a gasztronómiából áll – gondolok itt az előttünk álló Tirpák Fesztiválra –, nemcsak múzeumokból, könyvtárakból, hanem egy olyan zenei életből is, ami Nyíregyházán elég magas színvonalú. Ennek egyik szereplője a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar, ami nívódíjjal is rendelkezik” – mondta dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Jegyeket egységesen 1000 forintért lehet vásárolni majd szeptember 12-től a Sky Travel Utazási Irodában, illetve a koncert napján, szeptember 30-án egy órával a kezdés előtt, a helyszínen. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik majd.

Kapcsolódó galéria

Hamarosan Musical Est Nyíregyházán