Módosított szponzori szerződés - A bajnokság továbbra is felfüggesztve

Módosította a Spartacus labdarúgó együttesével kötött támogatói szerződést Nyíregyháza városa. Mivel a bajnokságot felfüggesztették, időarányosan csökkent a szponzori támogatás összege. 

Utoljára március közepén léphetett pályára a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó együttese a Győr ellen. Már az ETO elleni találkozót is zárt kapuk mögött rendezték. Az MLSZ felfüggesztette a bajnokság tavaszi idényét, és egyelőre nem lehet tudni, lesz-e a folytatás. A labdarúgó klubbal Nyíregyháza önkormányzata még korábban szponzori szerződést kötött, melyet most a kialakult helyzet miatt módosítottak. 

- Az 50 millió forintos támogatás az egy sikerdíj, azt akkor kapta volna meg a klub, ha a csapat feljut az NB-I-be, sajnos erre már nincs esély. A szponzori összegből 19,5 millió forint - mivel a veszélyhelyzet kezdete óta a bajnokság szünetel - nem kerül kifizetésre. Van még egy indok, mely a módosítást alátámasztja, hogy a Kormány hatályos határozata alapján a klubok akár 70%-al is csökkenthetik a labdarúgók bérét. Mindez így együtt indokolta azt, hogy ezt a döntést meghoztuk - mondta Kósa Árpád kabinetvezető

A labdarúgók egyelőre heti edzésprogram alapján egyéni edzésekkel készülnek. Az UEFA arra sarkallja a nemzeti szövetségeket, hogy ahol csak lehet, zárt kapuk mögött, a pályán fejeződjön be a tavaszi idény. Németországban május elején, Olaszországban május végén léphetnek pályára ismét az együttesek, szigorú előírások betartása mellett. Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke szerint akkor van esély a bajnokág befejezésére, ha június 13-ig elkezdődik. Több gárdánál már megkezdődtek a kiscsoportos tréningek, ahol egyszerre maximum 5 labdarúgó vesz részt az edzésen.