Mobil digitális iskola Nyíregyházán

A tudás határtalan szabadság! – így üdvözölte a program résztvevőit Matolcsy Miklós az Apáczaiban. A Mobidik program vezetője vezetője elmondta, digitális oktatáson Nyíregyházán is rengeteg gyerek vett részt. Naponta több száz gyereket vonzott a digitális kalandozás. A diákok ezeken az órákon nemcsak a hagyományos ismeretekkel gazdagodhattak, hanem olyan fogalmakat ismerhettek meg, mint a pénzügyi tudatosság és az informatika. A diákok nagyon élvezték az órákat.

– Nekem nagyon tetszett, mivel szeretek tablettezni, de ez olyan nagyon kreatív. Az egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy szeretek tanulni – mondta el első benyomásait Takács Bence, az egyik résztvevő diák.

 

HAGYOMÁNYOSTÓL ELTÉRŐ OKTATÁSI FORMA

 

További képekért kattintson a fotóra!

A digitális oktatás alapjában tér el a hagyományos oktatástól. Elgondolkodtatja a fiatalokat, könnyebbé és hatékonyabbá teszi a tanulásukat. A szakemberek szerint a digitális oktatásé a jövő.

– Tudást szeretnék átadni a diákoknak. Többnyire ugyanazt a tudást szeretnénk átadni csak más eszközökkel más módon. Ez nem egy klasszikus frontális oktatás, hogy kiállok a diák elé és elmondom nekik, mit szeretnék, hanem alapvetően bevonjuk őket. Minden gyerek kezében ott egy tablet vagy egy számítógép vagy körülöttük egy robotika eszközrendszer, és interaktív, folyamatos munkára vesszük rá a gyereket – hangsúlyozta a Mobidik Program vezetője.

A Mobidik Program Nyíregyházán a 10. állomáshoz érkezett. Itt a technikai vívmányok térnyerésére irányította a figyelmet. Az Apáczai igazgatója szerint a mai gyerekek figyelmét ezekkel az eszközökkel lehet lekötni.

– A 21. század, úgy gondolom ,a technikai forradalom éve, amely az informatikát a digitalizációt és a telefont jelenti. Az én korosztályomat más játékok érdekelték, más versenyek voltak, más versengések. Most úgymond az anyatejjel szívja magába a gyerek az informatikát a születésétől fogva, tehát úgy gondolom, hogy ez a jövő útja – világított rá generációs különbségekre Andó Károly.

A program a nyári Erzsébet-táborban ér véget. Azonban a gyerekeknek a nyári szünetben is lesz lehetőségük ismerkedni a digitális technológiákkal. A MOBIDIK programot informatikai cégek és szervezetek is támogatják. Többek között az Informatikai Vállalkozók Szövetsége, a Samsung, a HP, valamint a Debreceni Egyetem és a Legó is.

Pálfi Hedvig Nóra