Mivel helyettesíthetjük a kávét?

Alma

Bizony-bizony! Az alma rendkívül jól energizál, ráadásul természetes cukrokat és szénhidrátot is juttat a testünkbe, így helyre fog állni a vércukorszintünk is. Az alma mellett tökéletes választás lehet még a kávé helyettesítésére a narancs vagy a banán is, főleg ha például görög joghurttal párosítjuk ezeket, hiszen így kiválthatjuk a reggelinket is!

Edzés

Persze, nyilvánvaló módon az embernek könnyebb felhörpintenie félálomban egy pohár feketét, mint elmenni edzeni, de el kell hinnünk, hogy az az extra adrenalin és endorfin, amit egy 30 perces tornával kapunk, sokkal többet ér, mint egy csésze kávé! Az energiaszintünk ráadásul ennek köszönhetően egész nap ki fog tartani!

Jeges víz

Ha a reggelünket egy pohár hideg vízzel indítjuk, felturbózva egy-két jégkockával, akkor garantáltan megnő az adrenalinszintünk és seperc alatt fel fogunk ébredni.

Tea

Ha komoly kávéfüggőségben szenvedünk, érdemes kipróbálni, hogy milyen, ha teával kezdjük el helyettesíteni. Így is fogunk egy kis koffeinhoz jutni, de közben erősödni fog az immunrendszerünk.

Vitaminbomba

A kávé helyett sokkal jobban járunk egy facsart gyümölcs-zöldség itallal, ami fel fog minket tölteni energiával, vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Az első pár napban lehet, hogy nehezebb lesz átszokni, sőt, tapasztalhatunk bizonyos mértékű „elvonási tüneteket is” a koffeinmegvonástól, ám a rengeteg vitaminnak hála utána energikusabbak leszünk, mint valaha!

 

Forrás: ridikul.hu