Minőségi étel kerül az emberek asztalára

Minőségi étel kerül az emberek asztalára
Minőségi étel kerül az emberek asztalára

A következő időszakban bővítjük és erősítjük az élelmiszeripart, növeljük a hozzáadott értéket, hogy még több jó minőségű magyar élelmiszer kerüljön a polcokra – jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Az államtitkár emlékeztetett: az élelmiszeripar támogatottsága a 2014 és a 2020 közötti időszakban elérte a 468 milliárd forintot, ez az összeg a következő hét évben a Vidékfejlesztési programban jelentősen nő, és terveink szerint eléri a 750 milliárd forintot. Hozzátette: a magyar kormány stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart és ennek szellemében dolgozik tovább a jövőben is.

Erdős Norbert szerint a következő időszakban is szükség lesz a gazdák és a feldolgozók kitartására és szorgalmára, akik mindennap biztosítják, hogy az emberek asztalára minőségi étel kerüljön.

„Akik elhivatottságukkal példát mutatnak, ilyen vállalkozók, akikhez ma is ellátogattam” – tette hozzá, miután megtekintette a Szentkúti Tejüzemet, a Kiss Torma Kft. üzemét, a Szécsi Kertészetet, a Pro-duck Kft.-t, valamint a Szalai Kertészetet.

MTI