Újraindultak a szűrések a kórházban
Újraindultak a szűrések a kórházban

A koronavírus-világjárvány harmadik hullámának csúcsán néhány hétre leálltak a népegészségügyi szűrések, melyeket most, a Covid-megbetegedések számának csökkenésével – az emberi erőforrások miniszterének utasítására – újraindítottak Nyíregyházán is, csakúgy mint az egynapos sebészeti ellátásokat.

– Intézményünkben jelenleg a betegek előjegyzése, kivizsgálása, előkészítése, valamint az ellátó szakemberek allokálása történik. Május 10-tõl pedig az erre a célra kijelölt műtőben elindulhatnak a beavatkozások – tájékoztatta a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke, aki hozzátette, minden érintett sebészeti szakma egy napot kap egy héten az adott ellátás keretei között végezhető beavatkozások elvégzésére.

Minden idők legtöbb oltását adták be

Ami pedig az oltásokat illeti, múlt héten minden idők legtöbb oltását adhatták be oltópontjaikon, egy hét alatt több mint húszezer vakcina beadásával országosan is az élmezőnyben szerepelnek. Csak a múlt hét pénteki napján ebből csaknem 12 000 adag vakcinát oltottak el munkatársaik, ebből több mint ötezret a Jósa András Oktatókórház oltópontjain. A múlt hét pénteki kampányoltásban reggel 7 órától egészen este 10 óráig folyamatosan oltottuk a lakosságot, és minden telephely többszörösen túlszárnyalta az eddigi saját rekordját – hangsúlyozta Vitkai Éva.

Sinopharm, Vaxzevria és Sputnik V

Továbbra is lehetőség van arra, ha a vak­ci­na.gov.hu honlapon a regisztráció megtörtént, hogy a lakosság online időpontot foglaljon a Sinopharm, a Vaxzevria és a Sputnik V vakcinák beadására. A Vaxzevria oltásra május 10-ig, a Sinopharm oltásra május 17-ig, a Sputnik V oltásokra május 11-ig lesz lehetőség jelenleg.