Mentők napja – Több mint 1 millió 250 ezer mentési feladatot láttak el 2021-ben
fotó: Szarka Lajos

Több mint 1 millió 250 ezer mentési feladatot látott el az Országos Mentőszolgálat 2021-ben. A mentőszolgálat 74., a szervezett életmentés 135. évfordulója alkalmából szerveztek ünnepséget Nyíregyházán. A megyei mentőnapi rendezvény másik apropója az ápolók nemzetközi napja volt, amit május 12-én ünnepelnek.

Az elmúlt időszakban nagy nyomás nehezedett az egészségügyben dolgozókra, így a mentőszervezetekre is. Többek között a pandémiás hónapokban nyújtott áldozatos munkát is megköszönték az Országos Mentőszolgálat 74. évfordulója alkalmából szervezett Szabolcs megyei Mentők napja rendezvényen. Az ünnepségen Román István kormánymegbízott néhány gondolatban felidézte a nyíregyházi mentőszolgálat történetét.

Ünnepnapok

A mentőnapi ünnepségen az is elhangzott, idén 135 éves a szervezett életmentés, illetve május 12-én ünnepeljük az ápolók napját is. Az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségének derékhadát a mentőápolók, mentőtechnikus szakemberek alkotják – mondta köszöntőjében az Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet igazgatója. Korcsmáros Ferenc óriási számokat mondott beszédében, ami alapján tavaly naponta több mint 3400 mentési feladatot láttak el az országban.

Rendkívüli teljesítmény

Tavalyi évben országosan az Országos Mentőszolgálat bajtársi közössége több mint 1 millió 250 ezer mentési feladatot látott el, összesen 116 ezer Covid-beteget szállítottunk gyógyintézetbe és több mint 1 millió 300 ezer mintavételezéssel kapcsolatos szervezési feladatot végeztünk el és bonyolítottunk le sikeresen” – tette hozzá az igazgató.

Ebben a társszervek és intézmények munkatársai, egészségügyi felsőoktatási intézmények hallgatói nagymértékben segítették a szakemberek munkáját a pandémia idején – tette hozzá az igazgató. A rendezvényen elismerő okleveleket, önkéntes-támogatók köszönőleveleket, regionális igazgatói dicséreteket, hűségelismerő okleveleket adtak át. A mentők napi ünnepségen a szervezet főigazgatója videóüzenetben köszöntötte 8500 bajtársát.

Kapcsolódó galéria

Hivatás az Életért!