Megyénkből 10-en is a világ szakmai elitjében

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét 10-en képviselték: Nyíregyházáról Berencsiné Palcsák Bernadett, Jászainé Kosztik Lídia, Jászai Lídia; Nagykállóból Hajdu Gabriella; Mátészalkáról Richter Mónika, Székely Lászlóné, Székely Tünde versenyzők.  Jelen volt továbbá Jakabné dr. Zubály Anna, aki a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének elnöke, a Nyíregyházi Főiskola Ügyviteli Intézeti Tanszékének vezetője.

A rendezvény nemzetközi szervezőbizottságának két tagja: a nyíregyházi Czuczor Aliz és a vásárosnaményi Dobos Anita, akik az INTERSTENO Council-ban Magyarország képviselői, s akik a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállaltak. Anita és Aliz már hosszú évek óta tevékenykednek a nemzetközi szakmai életben. Legutóbb tavaly ősszel Kínában (Sanghajban) képviselték a szakmát; Anita pedig részt vett már a 2009-es pekingi világbajnokságon is.

Az idei budapesti kongresszusra 35 országból 530-an regisztráltak (Európán kívül pl. Ausztráliából, Argentínából, Brazíliából, Uruguay-ból, Japánból, Kínából, Kanadából, de érkeztek vendégek például Gabonból is).

A versenyek, előadások, zsűri munkák fáradalmait a résztvevők Budapest, Eger, illetve a Duna-kanyar (Szentendre, Visegrád, Esztergom) látnivalóinak megtekintésével pihenhették ki.

Az eredményhirdetés csodálatos magyar sikereket hozott: gyorsírásból 4 érmet nyertek a magyarok! Felnőtt kategóriában a dobogó mindhárom fokára hazai versenyző állhatott; ifjúsági kategóriában pedig magyar arany született!

A szakmai honlapokon (www.intersteno.org és www.intersteno2015.org, valamint www.magyosz.hu) további hírek, információk találhatók.

(Fotó: internet)