Megyei Német Nyelvi Csapatverseny – A Krúdy Gyula Gimnázium diákja végeztek az első helyen

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg a Megyei Német Nyelvi Csapatverseny döntőjét. A megmérettetést Csorbáné Bánfalvi Márta emlékére szervezték. A hetedik és a nyolcadik évfolyamon is a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium diákjai nyertek.

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Megyei Német Nyelvi Csapatversenyt a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A megmérettetésre a megye különböző iskoláiból összesen 22 csapat nevezett, akik az írásbeli feladatokat még október végén, saját intézményeikben oldották meg. Az ott elért eredmények alapján hívták meg a 6-6 legjobb csapatot a verseny második fordulójára. A megnyitón elhangzott, az idegen nyelvi szakmai munkaközösség és a német nyelvi munkacsoport pedagógusai sokat dolgoztak a feladatokon.

Emléket állít a verseny

A verseny emléket is állít Csorbáné Bánfalvi Márta számára, aki az Eötvös József általános iskola és gimnázium meghatározó pedagógusegyénisége volt három és fél évtizeden át, több elismerést is kapott munkájáért. Csorbáné Bánfalvi Márta 2020. november elsején hunyt el.

Ezt a Megyei Német Nyelvi Csapatversenyt Csorbáné Bánfalvi Márta emlékére hirdettük meg. Csorbáné Bánfalvi Márta hosszú évtizedeken keresztül volt meghatározó, karizmatikus tanár egyénisége az intézményünknek, mint pedagógus, mint szakember, mint német nyelv és irodalom tanár. A tehetséggondozás területén is nagyon komoly mértékben járult hozzá az iskola elismertségének a növeléséhez. A közelmúltban sajnálatos módon tragikusan történt távozása óriási űrt hagyott bennünk és úgy gondoltuk, hogy ezzel a versennyel is, amit Nyíregyháza Megyei Jogú Város is támogat, méltó módon tudunk emlékezni kolléganőnkre” – mondta köszöntőjében dr. Komáromi István, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője.

Krúdys sikerek

A 7. évfolyamos csapatok között a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium diákjai végeztek az első helyen, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola a második helyen, majd szintén egy krúdys csapat állhatott a dobogó harmadik fokára. A 8. osztályosok versenyét is a Krúdy Gyula Gimnázium csapata nyerte, a második helyen a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai végeztek, a harmadik helyen pedig a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói.