Megújul a bekötőút Rozsrétszőlőnél – Egyszerűbb és biztonságosabb lesz a közlekedés
Fotó: Szarka Lajos

Több mint 80 százalékos készültségű az az útfejlesztés, amely keretében kiszélesítették és felújították a rozsrétszőlői bekötőutat. Ez a szakasz a déli ipari park irányába halad, a 4-es főút felől erről könnyen megközelíthetőek az ott működő gyárak telephelyei. A felújítás fontos az árukiszolgálás és ármozgatás szempontjából, valamint a térség lakóinak mindennapi mobilitásában is.

A tervezett ütemben halad a „Rozsrétszőlő bekötő út felújítása” című projekt kivitelezése. A munkálatok állását december 19-én Vassné Harman Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson tekintette meg. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert, ebből a TOP forrásból tudják korszerűsíteni a szakaszt. Gépek dolgoztak a helyszínen hétfő délután is. A területet már átadták a téli üzemeltetés számára, azonban néhány apróbb simítást még elvégeznek a kivitelezők. A közlekedők jövő év elejétől vehetik birtokba majd a felújított bekötőt, a benzinkúttól kezdve a körforgalomig végig korszerűsítették a burkolatot, és elkészültek a csapadékelvezető árkok is.

„Ezt az utat Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból készíti el, majdnem 1 km útszakaszról beszélünk. Ez az út most 80 százalékos készültségi fokon áll, december 5-ével átadtuk téli üzemeltetésre, 2023 tavaszán fejezik be az elmaradt munkálatokat.”  

A felújítással megvalósul az út szabványosítása és a pályaszerkezet megerősítése is. Erre pedig azért volt szükség, mert mint ismert, ezen az útszakaszon jelentős az árukiszolgálást és árumozgatást lebonyolító gépjárműforgalom, valamint a munkaerő-forgalom a déli ipari park miatt. Emiatt pedig elengedhetetlenné vált az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása és megerősítése is.

„Az emberek már nagyon várták, hogy elkészüljön az útszakasz, balesetveszélyes volt itt a közlekedés, mivel ezen a szakaszon több vállalkozás is működik, amely nagy forgalommal jár. Bízunk benne, hogy sokkal biztonságosabban fognak tudni most már közlekedni.”

A munkálatok jelenleg több mint 80 százalékos készültségi fokon állnak, a téli üzem lejárta után, jövő tavasszal pedig teljesen be is fejeződnek.

Kapcsolódó galéria

Felújított útszakasz a Rozsrétszőlő bekötő úton