Megkezdődtek a Rettenetes szülők kamaraszínpadi előadás olvasópróbái Nyíregyházán

Ismerkednek a Rettenetes szülők szövegkönyvével a színészek. Jean Cocteau művével indul a következő évad a Móricz Zsigmond Színházban. A darabot Keresztes Attila rendezi. A Rettenetes szülők eredetileg könyv formában jelent meg, majd filmet is készítettek belőle 1948-ban, valamint több színházi rendezőt is megihletett a mű. Ez egy tragikomikus bohózat, ami egy egy gyermekes család lehetetlen életét formálja meg. Különböző problémákat boncolgatnak a színpadon, egy 21. századi gondokkal küzdő család életébe látunk bele, és hogy ők milyen módszerekkel próbálják megoldani gondjaikat.

Keresztes Attila, a darab rendezője elmondta:

Az utóbbi években az egyén problémájával szeretek foglalkozni, az emberrel a középpontban, és ez egy remek anyag erre. Egy mikrovilágról szól, egy családról, egy egy gyermekes családról. Ahol különböző emberi lehetetlenségeket látunk. A ragaszkodásnak és a szerelemnek minden irányban az összeszövődéseit láthatjuk, illetve bekerül a családba egy lány, akibe a fiú, ez az egyetlen gyermek szerelmes lesz. Kiderül, hogy az apának is a szeretője, és mindeközben az anya komoly ödipusz komplexusa is felszínre kerül, ez a mozgatórugója az egésznek.

Keresztes Attila rendezőnek ez lesz az ötödik darabja a nyíregyházi társulattal.

Jó hangulatban, családias légkörben telt az olvasópróba. A nagyközönség szeptember 7-én láthatja majd a Rettenetes szülők című darabot, a Krúdy Kamara színpadán.

 

Fotók: Móricz Zsigmond Színház