Megkezdődött a beruházás: nővérszálló épül a kórházban
Megkezdődött a beruházás: nővérszálló épül a kórházban

Vadonatúj nővérszálló épül a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban. Így igyekeznek megtartani a jól képzett szakápolókat és fiatal orvosokat. A kórház közben úgy számol, hogy ebben az időszakban 3 milliárd forintot költenek új, speciális orvosi berendezések beszerzésére.

Szolnoki Rozália szakápoló 10 éve dolgozik a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház kardioló­giai osztályán. A munkahelye a lakóhelye is, nyolc éve ugyanis az egészségügyi intézmény nővérszállóján lakik.

– Nagyon drága az albérlet, ehhez képest a nővérszálló sokkal kedvezőbb, de itt közös a WC- és zuhanyhasználat.

A régi infektológiai épület lebontásával, augusztus 4-étõl megkezdődtek az új, 118 szobás korszerű nővérszálló kivitelezési munkálatai a Jósa András Oktatókórházban. Ebben már minden szobában saját WC és fürdőszoba lesz.

Háromemeletes lesz

Az új nyíregyházi nővérszálló háromemeletes lesz, 2000 négyzetméteren összesen 236 személyt lehet majd itt elszállásolni. A beruházás értéke eléri az 1,1 milliárd forintot.

Szabolcsban uniós és hazai forrásokból jelentős eszközfejlesztés is elindult a kórházakban – tájékoztatott dr. Szűcs Attila főigazgató.

– Röntgenkészülékek kerültek és kerülnek beszerzésre, hatszázmillió forint értékben, de zajlik egy másik ha­táron átnyúló pályázatunk is a Szatmárnémeti megyei Sürgősségi Osztállyal közösen, ennek köszönhetően CT készülékeket szereztünk be.

Mindezek mellett különböző pályázati forrásokból összesen 3 milliárd forint jut a következő időszakban speciális orvosi eszközök vásárlására Szabolcsban. Ez azért fontos, mert az elmúlt 10 évben közel 20 milliárd forintból szinte teljesen megújult a nyíregyházi kórház, itt új szárnyak, épületek jöttek létre, amelyek fejlesztése folyamatos.

 

Mivel bontási és kivitelezési munkálatok indultak a Jósa András Oktatókórházban, ez forgalmirend-változással jár. A B. Braun Művese Állomás, a Területi Vérellátó, valamint a 20/A jelű épület (Pénzügyi Osztály, Pénztár, Humánpolitikai Igazgatóság, Műszaki Igazgatóság, Logisztikai Osztály) megközelíthetősége megváltozik. A felsorolt épületeket a munkálatok ideje alatt, gyalogosan és gépjárművel érkezve is csak a Nagyvárad utca felőli teherporta kerítése és a Patológia épülete között elkanyarodó útvonalon lehet megközelíteni. A bontási munkálatok előreláthatóan 45 napot vesznek igénybe. A 20/A jelű és a Szakrendelő épület (SZTK) közötti területen a kivitelezés teljes ideje alatt pedig megszűnik a parkolási lehetőség.