MCC Nyíregyházán – Január 31-ig várják a jelentkezőket
Fotó: Szarka Lajos

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a közösségi programok, a hasznos tananyagok és a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára. A Középiskolás Program (KP) az iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning kurzusokkal várja a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését január 31-ig. Az MCC KP Magyarországon már 15 városban érhető el.

Az idei tanévtől már Nyíregyházán is várja a tehetséges fiatalokat az immáron 26 éve működő Mathias Corvinus Collegium (MCC). A szeptembertől 600­0 diákot számláló intézmény remek lehetőséget biztosít ahhoz, hogy a legkiemelkedőbb tanulók még jobban elmélyíthessék tudásukat és kihasználják a bennük lévő rejtett lehetőségeket.

Az MCC a legnagyobb lehetőséget teremti számunkra a fejlődés útján. Az MCC már felső tagozatos kortól kezdve akár PhD fokozatig is juttatja diákjait. A legfontosabb számunkra a csapatépítés, KP plusz túrákon vettünk részt, ezen kívül ingyenes nyelvtanulási lehetőséget biztosítanak nekünk, és ami a legfontosabb, a kapcsolatépítés. Ezeken a túrákon a legfontosabb a közösség, remélem, hogy a következő KP+ túra is tovább fogja építeni a közösséget” – mondta el Török Ákos.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig.

2022 őszétől kezdte meg működését a középiskolás program, közel 40 diákkal, ahol biztosítottuk számukra ezeket a klubdélutánokat szakmai előadásokkal, pl. csillagászat, irodalom, különböző témákkal. Ezen kívül KP szombatokra járhattak, regionálisan Debrecenbe, országosan Budapesten vehettek részt szakmai előadásokon. Folyamatosan várjuk a felvételizőket, jelenleg a kiemelt időszak január 31-éig tart, a kpi.mcc.hu oldalon tudnak jelentkezni hozzánk” – tette hozzá Korpai Péter középiskolás program régiókoordinátor, Mathias Corvinus Collegium Nyíregyháza.

Még tavaly március végén jelentették be, hogy a 2022-es tanévtől már Nyíregyházán is elérhetővé válik a Mathias Corvinus Collegium képzése a Kálvin téri épületben, decemberben pedig egy szakmai rendezvénnyel hivatalosan meg is nyitották. Vargáné dr. Bosnyák Ildikó képviseletvezető elmondta:

A következő nagy rendezvényünk január 24-én várható egy pedagóguskonferenciával, ahol kimondottan tanári szerepekről és az oktatás helyzetével fogunk foglalkozni. Ezen kívül készülünk könyvbemutatókkal, tudományos előadásokkal, vitaestekkel. Ezek témája mindig közzé lesz téve és kéthetente fognak megrendezésre kerülni ezek az alkalmak. Olyan témakörökből, mint a migráció, tanuláskutatás, pszichológia, tehát nagyon széles palettán fogunk mozogni.”

Jelenleg 15 magyarországi és összesen 24 kárpát-medencei helyszínen van jelen az MCC. A 15 központ egyike került Nyíregyházára, az első tanévben pedig már 60 gyerek be is iratkozott, de az összlétszám a tervek szerint eléri majd a 200 főt is.

Kapcsolódó galéria

MCC hallgatók a Városházán - 230117