Már másfél ezer diplomát kipostáztak, összesen 3000 maradt bent a Nyíregyházi Egyetemen
Már másfél ezer diplomát kipostáztak, összesen 3000 maradt bent a Nyíregyházi Egyetemen

Mint már arról korábban is beszámoltunk, mintegy 3000 diploma ragadt bent a Nyíregyházi Egyetemen az elmúlt években. Köztük olyan is, amelyik már 10 éve vár arra, hogy átvehessék. A hallgatók a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg az oklevelet, most viszont a módosításoknak köszönhetően ez megtörténik.

Az utóbbi időszakban több telefonhívás is befutott szerkesztőségünkbe; arról érdeklődtek, hogy vajon mikor kapják már kézhez a diplomájukat, hiszen az elsők között elküldték a kért adategyeztető lapjukat. A témában megkerestük a Nyíregyházi Egyetemet. Tőlük megtudtuk, hogy június 11-tõl folyamatosan postázzák a nyelvvizsga nélkül kiállított okleveleket. Ennek értelmében július közepéig közel másfél ezer diplomát vehettek át az intézmény korábbi hallgatói. A kiküldés folyamatos, a nyár folyamán az összes igényelt diplomát kézhez vehetik az érintettek, addig azonban a türelmüket kérik.

Ősszel ünnepség

A most záróvizsgázott hallgatók számára a vírushelyzet miatt elhalasztott diplomaosztót ősszel tartja meg az intézmény. A tervek szerint a Nyíregyházi Egyetemen 2020. szeptember 19-én kerül sor az Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi Ülésre, a „B” tanulmányi épület Kodály termében.