Mandala Nyár igazolvánnyal – Sztárok a Mandala Nyárban
Fotó: Szarka Lajos

Tíz előadást tervezett a nyárra a Mandala Dalszínház. A tavalyi fél nyarat és a mostani szűkített esztendőt is tekintve a Mandala Nyár a 29.Plusz számot viseli idén. Saját előadások és vendégjátékok fogadják a Sóstói Múzeumfaluban a Mandala közönségét július 11. és augusztus 27. között.

 

A szabadtériről a múzeumfaluba, majd a felújítás elől a Görög udvarba, és az ottani felújítás miatt most ismét visszatér a Sóstói Múzeumfaluba a Mandala Dalszínház. 

A nyitányról, az indító saját darabról beszélt elsőként a Mandala igazgatója.

„Egy jól bevált, sokszor játszott Ray Cooney vígjátékkal kezdünk, Család ellen nincs orvosság címmel, melyet Besenczi Árpád Jászai-díjas művész rendezett, és évek óta játszunk. Lesznek még az összeállításban mandalás előadások, a tavaly bemutatott Szabin nők elrablása című produkció, melyben Mikó István Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész a főszereplő, és egyben a rendezője is a darabnak. Illetve most június 5-én mutattuk be a Hiszek egy hazában címmel azt a zenés-történelmi gálaestet, mellyel a nemzeti összetartozás napjára emlékeztünk és a trianoni eseményekre. Ezt az előadást is terveztük augusztus 16-án a programban” – tájékoztatott Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház igazgatója.

A darab vendége Varga Miklós, de mellette számos sztár és számos társulat érkezik Nyíregyházára.

„Bereczki Zoltán érkezik hozzánk egy egyszemélyes darabbal. Kossuth-díjasok is vannak a programban. Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója, Kálloy Molnár Péterrel és Nagy-Kálózy Eszterrel, egy a Beugróhoz hasonló improvizatív esttel jönnek hozzánk, mely a szerelem témaköre köré íródott és játszódik. Ez a Szerelmes rögtönzések címet viseli, és Kövek a zsebben címmel egy másik produkció is lesz, melyet Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter ad elő. Ez egy legendás előadás” – fogalmazott Bódis Gábor.

A folytatásban lesz nagyoperett, a Cigányszerelem, Kállay Borival és Teremi Trixivel. Lesz zenés vígjáték, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül – Mikó Istvánnal és Vándor Évával, illetve Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya koncertje is elérkezik hozzánk a Hrutka Róbert vezette zenekarral.

„Épült itt egy lelátó, épült egy olyan faluközpont, melyet megvilágítottak, magas sarkú cipőben is járható útjai vannak, a színházszerető közönség, főleg a hölgyek nem sötétben fognak botorkálni és nem a füvön, sáros vagy nem sáros utakon. Én nagyon örülök, hogy visszajöttek, mert egyrészt folytatunk egy hagyományt, másrészt a lelátónak is lesz egy olyan funkciója, melyet az ő technikai eszközeikkel kibővítve, élvezetessé lehet tenni” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Július 11. és augusztus 27. között a helyszín tehát az úgynevezett teraszos lelátó, mely most készült a felújítás idején a skanzenben. A várható 6–800 vendég kényelmesen elfér majd a stabil és a mobil helyeken. A Mandala előadások kezdési ideje fél 9. A Dalszínház e két fél nyarat egynek tekinti, így jövőre lesz a Mandala 30 éves jubileumi esztendeje.

Kapcsolódó galéria

Mandala Nyár beharangozó 20210608