Látogatási tilalom – Nem változott a kórházak működési és ellátási rendje

Országszerte emelkednek az új koronavírusos esetszámok, ezért teljes látogatási tilalmat rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetősége. Az intézkedés a megye valamennyi tagkórházát érinti, mely szeptember elsejétől lép életbe. A kórházak működése és a betegek ellátása azonban nem változik.

Továbbra is fennakadások nélkül folyik a betegek ellátása a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház intézményeiben, annak ellenére, hogy teljes látogatási tilalom van érvényben. A járó- és fekvőbeteg osztályok működése zavartalan, a betegeket a megszokott rendben várják a nyíregyházi kórházban is – mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

„A koronavírus-járványnak a második hulláma közeledvén az esetszámok emelkednek, ezért döntött úgy az intézmény vezetése, más megyei kórházakhoz hasonlóan, hogy mi is itt újra teljes látogatási tilalmat rendelünk el a fekvőbeteg osztályokon.”

A főigazgató hozzátette, minden szakrendelés és minden ellátó egység ugyanúgy üzemel, mint a látogatási tilalom előtt, az SZTK továbbra is a megszokott rendben áll a betegek rendelkezésére, és műtétek elmaradására sem kell számítani.

„Az ellátások zavartalanul folytatódnak, természetesen a védőeszközöknek a használatára külön felhívjuk a figyelmet, ez a betegeink, dolgozóink és a hozzátartozók védelmében is történik. Arra, hogy a beteget bekísérje a hozzátartozója, továbbra is lehetőség van, természetesen a hőmérőzést ugyanúgy folytatjuk az intézmény területén lévő épületeink bejáratánál, ez mindenkinek kötelező, és köszönjük a betegek és a hozzátartozók türelmét. Gyakorlatilag az ellátások ugyanúgy folytatódnak az intézményben.”

A védőeszközök használata kötelező minden intézményben, a szájat és orrot takaró maszk viselése mellett a legalább másfél méteres védőtávolság megtartására, valamint a gyakoribb kézmosásra és kézfertőtlenítésre hívják fel a betegek figyelmét.

 

Fehér Attila