Közösségi tér Császárszálláson – Elkészült és átadták a Császári Ligetet

Új közösségi teret alakítottak ki Császárszálláson. A Bokortanyák Gyöngyei Közhasznú Egyesület egy pályázati forrásból hozta létre a Császári Ligetet. A rendezvények sorát július közepén egy Családi nap indítja majd a Butykai úton.

 

Az ünnepélyes szalagátvágás után megnyílt a Császári Liget a Butykai úton. A közösségek életében fontos, hogy tudjanak valahol találkozni, ez a tér tökéletes lehet számukra. „A közösség építi a jövőt” pályázat keretében nyert forrást a Bokortanyák Gyöngyei Közhasznú Egyesület a terület felújítására.

Nem kihasznált terület volt, ami be volt fenyvesítve, bokrok, gyomnövény volt rajta. Egy kisebb régi parasztudvar volt. Mi adtuk ki az egyesületünk számára, a megnyert pályázatból felújítottuk abból a célból, hogy ezt a közösség, a falubeliek és a környező lakosok használni tudják, jelentkezhetnek arra, hogy születésnapokat szerveznek itt, családosok összegyűlhetnek, játszani, mert ugye be lehet húzni a nagy kaput, nem kell attól félni, hogy kiszalad a kisgyerek az útra” – mondta Barzó Patrik Péter, a Bokortanyák Gyöngyei Közhasznú Egyesület elnöke.

Aktív egyesület

Mozgáskorlátozott vizesblokkot, parkolót és egy filagóriát is kialakítottak az udvarban. A különböző településrészeken számtalan egyesület működik, köztük rengeteg olyan, ami kifejezetten aktív és a közösségért tevékenykedik, ilyen például a Bokortanyák Gyöngyei Közhasznú Egyesület is, mondta Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő. A járvány idején rengeteg időt töltöttünk az online térben, ezután a személyes találkozásokra biztosít lehetőséget az új közösségi tér.

Nagy gondot jelent, hogy sok helyen nem tudnak hol összegyűlni, nincsen számukra hely, nincs olyan hely, ahol kulturáltan, jól elférve, a programjukat jól megvalósítva összegyűlhetnek. Ez most nagyon nagy segítség, jó, hogy vannak olyan pályázatok, ahol ilyen helyeket, közösségi tereket lehet létrehozni. Az is nagyon jó, hogy vannak olyan egyesületi vezetők és tagok, akik nem sajnálják az időt vagy a fáradságot arra, hogy ezeket a pályázatokat megírják és utána megvalósítsák az elnyert pályázatot. Nagyon-nagyon szép ez a hely, ahol most itt vagyunk” – tette hozzá Vassné Harman Gyöngyi.

A közösségi rendezvények sorát július közepén egy Családi nap indítja itt, a megújult Császári Ligetben.