Közlekedési és körözési akció Nyíregyházán

A nyíregyházi rendőrök több helyszínen egy időben tartottak ellenőrzést.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 7-én körözési és közlekedési akciót tartottak a megyeszékhelyen. A rendőrök több helyszínen tartottak fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést, amelynek az elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt. Az ellenőrzésben a polgárőrség is részt vett, akik segítették a rendőrök munkáját.

Az összehangolt rendőri ellenőrzés alatt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt 14, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt 1, a STOP tábla figyelmen kívül hagyása miatt 11, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 113 esetben intézkedtek, és szabtak ki a rendőrök bírságot. Több esetben alkalmaztak kisebb fokú szabályszegés elkövetése miatt figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot. Szabálysértési eljárást 12 esetben kezdeményeztek. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.  

A körözési akcióban rendőrök ellenőrizték a körözött személyek lakó- és tartózkodási helyét, és három elfogást és előállítást hajtottak végre.

 

Forrás: police.hu