Közbiztonság - Új eszközzel bővült a nyíregyházi rendőrkapitányság járműparkja
Fotó: Illusztráció

A nyíregyházi rendőrök eszköztára a Készenléti Rendőrség jóvoltából a napokban bővült négy Segway Ninebot modern közlekedési eszközzel, amelyeket kifejezetten a belvárosban, és az üdülőövezetekben alkalmazhatnak hatékonyan. Az eszközökön szolgálatot teljesítő rendőrök feladata első sorban a megelőzés, valamint a segítségnyújtás, de a jelenlétükkel is emelik az emberek biztonságérzetét, akik akár még egy közös szelfit is készíthetnek a külön járművön guruló rendőrökkel.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársainak kiemelt feladata garantálni a megyeszékhely közterületein tartózkodók biztonságát, pihenésük és szórakozásuk zavartalanságát. A rendőrök ennek érdekében minden szolgálati formában jelen vannak úgy a belvárosban, mint a turisztikai szempontból frekventált, de a városon kívül eső területeken. Biztosítják a közrendet és a közbiztonságot gépkocsizó, motoros- és gyalogos szolgálatellátással, a zöldövezetekben lovasrendőrök is járőröznek rendszeresen.

Örömmel tájékoztathatom a lakosságot, hogy négy Segway Ninebot modern közlekedési eszközzel bővült az eszközparkunk. Ezeket a turisztikailag frekventált helyeken tervezzük használni, leginkább a belvárosban és Sóstón, de a nagyobb rendezvényeken is tervezzük ahsználni őket.” - mondta el Tóth Attila, kapitányságvezető.

A lakosság és a turisták szubjektív közbiztonságérzetét erősíti a látványos rendőri jelenlét, és a modern közlekedési eszközökkel történő szolgálatellátás közvetlenebb kapcsolatfelvételt biztosít azok számára, akik a rendőröktől kérnének segítséget, tájékoztatást. Az új típusú, rendőrségi jelleggel ellátott közlekedési eszközöket a rendőrök védőfelszerelésekkel -térd- és könyökvédő, speciális fejvédősisak- kiegészített egyenruhában használják a nyári turisztikai idény végéig.

Valamennyien hivatásos állományúak, mindenféle intézkedési jogosultsággal, azonban ezt a formát leginkább a megelőzésre, és a tájékoztatásra használnánk. Bíztatok mindekit, hogy bátran kérdezhetnek tőlük az ide látogatók, segíteni fognak, és vigyék jó hírünket.” - tette hozzá a kapitányságvezető.

A kapitányságvezető hozzátette, jelenleg ez a legköltséghatékonyabb és legfenntarthatóbb járművük, hiszen a kapitányságon egy idén befejezett energetikai felújításnak köszönhetően biztosított a megújuló energiaforrás.