Korosztályos válogatott röplabdások érkeznek - Móricz Kupa a hétvégén

 Andrejkovics Alexandra, Bodnár Nerina, Lengyel Viktória. Csak három olyan későbbi NB-I-es játékos, aki egykoron a Móriczban nevelkedett, és részt vett a Móricz Kupán. Idén már 25. alkalommal rendezik meg a rangos utánpótlás leány röplabda tornát. A jelenlegi Fatum Nyíregyházában is több olyan játékos van, aki egykoron a Móricz színeiben játszott.

- Tóth Fruzsina a napokban lett az év női sportolója Nyíregyházán, és bízunk abban, hogy most is vannak olyan tehetségek akik rövidesen az Extraligában játszhatnak - mondta Illés Zoltán a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

Tóth Fruzsina mellett Tóth Dalma és Szabó Lili is pár éve még a Móricz Kupán játszott. A Magyar Röplabda Szövetség számára is fontos a torna.

- Megnéztük az egyes régiókat, hogy mik az erősségek illetve gyengeségek, és a Móricz Kupa egyértelműen az erősségek közé tartozik. Olyan játékosok kerültek ki innen, akik ma is meghatározó tagjai a magyar röplabdázásnak - mondta Kósa Árpád az MRSZ elnökségi tagja.  

A szombaton kezdődő Móricz Kupára 12 csapat érkezik, köztük öt külföldről. Lengyel, szerb, román és szlovák együttes is indul, és négy hármas csoportot alakítottak ki. A találkozókat két helyszínen, a Móricz Iskola és a Kertvárosi Iskola tornatermében rendezik. Nyíregyházáról két csapat indul, a Sportcentrum „B” és a Móricz-Sportcentrum gárdája. Utóbbi több rangos tornán vett részt a közelmúltban.

- Az ország több településén vettünk részt utánpótlás tornákon, és sikerült dobogós helyen végezni. Ez a cél most is - mondta Moravszki Gyuláné a Móricz DSE edzője.

A csoportmérkőzések után a helyosztókat és a döntőt vasárnap rendezik.

Dankó László