Kisorsolták a nyerteseket – Több mint 300 fenyőt adtak le a hulladékudvarokban

Kisorsolták a karácsonyfagyűjtő akció nyerteseit a hétvégén. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezte a kezdeményezést, vágott és töves fenyőket vártak a lakosságtól. Aktívak voltak a nyíregyháziak, több mint 300 fenyőt vittek el a hulladékudvarokba.

A Korányi Frigyes utcára és a Kerék utcára is várták a lakosságot január 3-a és 15-e között. Évek óta hagyomány, hogy sorsjegyet osztanak ki azoknak, akik visszaviszik a leöltöztetett karácsonyfákat. A legtöbben január 6-án, vízkeresztkor pakolják el az ünnepi díszeket, így a karácsonyfákat is január első két hetében dobják ki. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. játékra hívta azokat, akik a fenyőket elszállítják a hulladékudvarok egyikébe.

Környezettudatos nevelés

Simonyi Mihály ebben az évben a lakókörnyezetében is összegyűjtötte a fákat és összesen nyolc fenyőt vitt vissza, így nyolc sorsjeggyel érkezett a szombati sorsolásra.

Amióta indult ez a kezdeményezés Nyíregyházán, 3-4 éve, azóta idehozzuk a karácsonyfákat. Ennek több oka is van, egyrészt a kisfiamat szeretném már kiskorban ilyen környezettudatos szemléletre nevelni, hiszen nagyon fontos a környezetünk védelme, illetve ezzel is segítjük a társaság munkáját, hogy a karácsonyfák egy részét elhozzuk a hulladékudvarba” – mondta Simonyi Mihály, nyíregyházi lakos.

Beváltható utalvány

A szerencse Simonyi Mihálynak is kedvezett, ő is nyert a szombati sorsoláson és ajándékutalványt kapott a társaságoktól. A Szolgáltatási utalvány beváltható például a kijelölt kertészetekben, nyíregyházi fürdőkben, parkolójegy váltásra, optikában vagy akár állateledel boltban is, de természetesen a társaságoknál is elfogadják.

Komposzt a fenyőből

Ebben az évben is aktívak voltak a nyíregyháziak, pár nap alatt közel 300 vágott fenyőt vittek el a hulladékudvarokba.

A vágott fenyők azok gyakorlatilag komposztálásra kerülnek, Nyíregyházán a hulladékkezelő telepünkön van komposztáló, ott aprítjuk, majd a többi zöld hulladékkal együtt komposztáljuk és a végén komposzt virágföld lesz belőle” – nyilatkozta Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fenyőliget a Bujtoson

Nem csak vágott, hanem töves fenyőket is vártak a hulladékudvarokban, idén összesen 25 darabot adtak le a helyiek a Korányi Frigyes és a Kerék utcán. Ezeket a társaságok kertészei gondozzák tavaszig, majd kiültetik a Bujtosi-tó mellett kialakított fenyőligetbe, ahova már tavaly is elültettek 34 fenyőt. Az idén bevitt 25 töves fenyőnek is ez lesz sorsa. Ezen túl azok, akik töves fenyőt vittek vissza a hulladékudvarokba, fix ajándékutalványt is kaptak 4000 forint értékben, a sorsoláshoz pedig három darab nyereményszelvényt. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft természetesen az akció közben és után is folyamatosan elszállítja a fenyőket a családi házak és tömbházak elől, annyit kérnek a lakosságtól, hogy lehetőség szerint a másfél méternél nagyobb fenyőket kettévágva készítsék elő.

Kapcsolódó galéria

Karácsonyfáért ajándékot - kisorsolták a nyerteseket