Kifordított kiállítás – Az Átutazók Művészeti Egyesület tárlata január végéig lesz látható
Fotó: Szarka Lajos

Az utóbbi évek hagyományait követve, az Átutazók Művészeti Egyesület az idén is megrendezte 12 alkotótársa évzáró kiállítását, ezúttal a Magyar Művészeti Egyesülettel közös szervezésben. A korábbi évektől eltérően, a hivatalos megnyitót a Sipeki Fotóstúdió és Galéria „kifordított kiállítóterében” rendezték meg.

 

Az idei kiállítás sajátossága, hogy körbejárható, és az esti kivilágításnak köszönhetően nonstop megtekinthető. Az Átutazók Művészeti Egyesület az idén is 12 alkotótársa évzáró kiállítását tartotta meg, akik különböző eszközökkel készített és éppen aktuális témákban jelentetik meg a műveiket.

„12 alkotóművész kiállítása látható, nagyon széles spektrumú a kiállítók életkora is, így ki van egyenlítve a társadalom és a technika is. Egy olyan kis közösségről van szó, akik egymást segítik, egymás munkáját gyarapítják, és itt, a körgalériában ezeket egy kis kulturális színtéren be is mutatjuk. Ők beleadták a szívüket-lelküket, így én arra buzdítok mindenkit, hogy jöjjenek el és járják körbe a kiállítást” – mondta el a megnyitón dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A megyei könyvtár bezárásából kifolyólag rendezték meg idén új helyen a tárlatot, amely azért lett kifordított, mert a világ kifordítottságát is érzékelteti ez által – mondta el az Átutazók Művészeti Egyesület vezetője.

„12 emberről van szó, ami azt jelenti, hogy mindenki más technikát alkalmaz, mindenféle technika van, így inkább az összekötő erő határozza meg a tárlatot, a program gondolata a jelen pillanat, hogy most mit tudnánk üzenni annak a széles közönségnek, ami a világunk. Mindenki, amit érez a világ dolgainak történésében, azt képezi le az alkotásaiban, és az van kifejezve ebben a kiállításban.”

A Magyar Művészeti Egyesület rendezésében nyílt tárlat január végéig tekinthető meg a Nyírfa téri körgalériában.

Kapcsolódó galéria

Kifordított kiállítás a Nyírfa téren