Két meccs, két győzelem, 6-0-ás Szpari mérleg szombaton

 Két felkészülési találkozót is játszott szombaton a Nyíregyháza Spartacus. Az elsőn a Nyírbátor volt az ellenfél. A Szparinál Banjac Nikola személyében egy próbajátékos is pályára lépett, valamint az U19-es csapatból is lehetőséget kaptak fiatalok.

Nyíregyháza Spartacus – Nyírbátor 3-0 (1-0)

Nyíregyháza: Nagy M.(Kopasz 80.,) – Nagy J., Fodor(Daru a szünetben), Banjac, Bálint (Magyar a szünetben), Pekár, Végső, Farkas, Gyurján, Dragóner, Starosta (Hubicsák 80.,)

vezetőedző: Bozsik József

Nyírbátor 1. félidő : Vasas – Benkő, Szegedi, Kovács, Boros, Fenyőfalvi, Müller, Vámos, Sárosi, Pálinkás, Scheibli

2. félidő: Kócs – Bagi, Tóth, Fehér, Bernáth, Reznek, Urbán, Vámos (Katona 55.,), Gajdos, Terdik (Boros 65.,), Nagy

vezetőedző: Szilágyi Krisztián

A Nyírbátorban több nyíregyházi nevelésű és kötődésű játékos is kezdett. A 36. percben megszerezte a vezetést a Szpari, Fodor Ferenc remek labdával indította Nagy Józsefet a jobb oldalon, akinek beadása után Dragóner Filip fejelt a kapuba, 1-0. A második félidő rögtön egy büntetővel indult, Gyurján Bence lépett ki, akit elütött a kapus, 11-es. Pekár László higgadtan a kapuba lőtt, 2-0. A 66. percben Pekár László szabadrúgását követően Banjac Nikola lőtt a kapuba, 3-0. A végére még jutott egy nagy Dragóner helyzet, de az eredmény nem változott, a Nyíregyháza Spartacus magabiztosan győzött.

A második szombati találkozón a Tiszaújváros volt a vendég. Ezúttal is fiatalok ültek a Szpari kispadján.

Nyíregyháza Spartacus – Tiszaújváros 3-0 (1-0)

Nyíregyháza: Jova – Polényi, Nagy T., Pejovic, Forró, Ötvös, Kártik, Gulyás, Rezes (Németh 80.,), Tóth Á. (Kovács N. 80.,), Hornyák

vezetőedző: Bozsik József

Tiszaújváros: Herceg (Tóth Cs. a szünetben)- Molnár(Lipusz 67.), Nagy P, Lippai, Illés, Hussein(Pap 80.,), Bussy, Burics, Orosz, Nagy D.(Faggyas a szünetben), Kertész

vezetőedző: Gerliczki Máté

A 34. percben szerezte meg a vezetést a Nyíregyháza, Rezes László indult a bal oldalon Nagy Tamás remek passzával és a kapuba bombázott, 1-0. A 41. percben Gulyás került lövőhelyzetbe, de szögletre pattant a labdája. Az első félidő több gólt nem hozott, maradt a Szpari vezetés. A 63. percben növelte előnyét a Spartacus, Forró Gyula futott el szépen a bal oldalon, visszagurított, Tóth Ádám pedig a kapuba lőtt 14 méterről, 2-0.  A lefújás előtt aztán két saját nevelésű játékos hozta össze a harmadik találatot, Kovács Norbert passza után Németh Csaba lőtt a kapuba, 3-0. A Szpari hétvégi mérlege két meccs, két győzelem, 6-0-s gólarány.

Dankó László