Kenguruk, dingók és madarak az Ausztrál házban

Kenguruk zsebi babákkal, különleges madarak és igazi vadkutyák, dingók is várják a látogatókat a Nyíregyházi Állatpark új látványosságában. Ausztrál ház nyílt a Sóstói kertben. A Nyíregyházi Állatpark koncepciója, hogy geográfiai bemutatókat hoz létre, azaz földrészenként ismerteti meg az állatokat a látogatókkal. Bár Sóstón már éltek Ausztráliából származó állatok, a földrész élővilágát még nem tudták egy területen megmutatni, most ezt tűzték ki célul. Az Ausztrália élővilágát bemutató új látványosságban így több olyan állatot is megmutatnak a nagyközönségnek, amelyeket korábban már megcsodálhattak a sóstói kertben, de az Ausztrál házba érkeztek új lakók is.

 

ÓRIÁS VÖRÖS KENGURUK IS LÁTHATÓK

 

A már jól ismert bennett-kenguruk mellett látható például a Föld legnagyobb erszényes állata, a vörös óriáskenguru is.

– Most nagyon örülök annak, hogy bemutatjuk a „klasszikus” kengurut, az óriás vörös kengurut, amely nincs máshol az országban, csak nálunk – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. – Ausztráliában nagyon sokféle kenguru él, a legnagyobbat, a vörös kengurut állatkertben viszonylag ritkán lehet látni. Igazán büszke vagyok arra, hogy mi egy szép, nagy csapatot mutathatunk be, az pedig külön öröm, hogy a családban már kis kenguru is született.

 

KÜLÖNLEGES MADARAK ÉS DINGÓK KÖLTÖZTEK BE

 

Az Ausztrál házban látható világ második legnagyobb madara, az emu, a látogatók gyönyörködhetnek a fekete hattyúkban, a színes papagájokban, láthatnak inka-, rózsás- vagy sárgabóbitás kakadut, kacagójancsit, kokaburrát, és megnézhetik a különös külsejű tyúkludakat is. Igazi szenzáció, hogy dingók is érkeztek az állatparkba.

 

FOLYAMATOSAN ÉRKEZNEK MAJD ÚJ ÁLLATOK

 

Az Ausztrál házba a tervek szerint folyamatosan jönnek majd új lakók. A különleges állatok mellett pedig növénytárlattal és fotókiállítással is várják a látogatókat.

F.A.