Karácsonyi ajándék a rászoruló gyermekeknek

Közel 30 szponzor segítségével több mint száz gyermek kapott karácsonyi csomagot. Lengyel Pogácsás Mária a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta:

A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ idén már 3. alkalommal szervezi meg a látókörében élő családoknak ezt a karácsonyi rendezvényt. A szakembereinkkel egész évben kapcsolatot tartanak ezek a családok, akiknek segítő munkánkat adjuk. Most viszont az a rendezvényünk célja, hogy egy közösséget adjunk és a közösség keretein belül közösen készülődjünk, és lelkileg hangolódjunk a karácsonyra. Persze nem titkolt szándékunk az is, hogy ilyenkor karácsony előtt már októberben megkezdjük azt a gyűjtőmunkát ami arról szól, hogy felkeressük a szponzorokat és összegyűjtjük azokat az ajándékcsomagokat, melyeket most a karácsonyi ünnepség után 105 gyereknek tudunk átadni.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A rendezvényen előadást tartottak a Vikár Sándor Zenei Iskola diákjai, valamint köszöntő beszédet mondott Nyíregyháza alpolgármestere, Jászai Menyhért.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén októberben átvehettük a Családbarát Önkormányzat Díjat a Nagycsaládosok Országos Szövetségétől. Úgy gondolom az önkormányzatunk elkötelezett a családok és gyerekek mellett. Minden intézkedésünket ez átjárja, legyen szó itt étkeztetésről, nyári táboroztatásról, kedvezményekről vagy éppen a segélyek megállapításáról. Ez egy középponti kérdés itt Nyíregyházán, ezeket a munkákat végezzük a hétköznapokban. Úgy gondolom, hogy ilyenkor jól esik mindenkinek megállni, az örömmel feltöltődni és megajándékozni egymást, örömet okozni. A mai ünnepségen 105 gyermek kap ajándékot, a bőkezű szponzorok és támogatók jóvoltából.

Az adománygyűjtő akcióhoz több nagyobb szervezet, vállalkozó, valamint városunk önkormányzata is csatlakozott. A csomagokban személyre szóló ajándékok voltak, hiszen figyelembe vették a nemet és az életkort is.

 

Horváth Kíra