Karácsonyfáért ajándék - Sikeres lett az idei akció is.
Fotó: Illusztráció

2023. január 6-tól január 21-ig Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az ÉAK Nonprofit Kft., valamint a NYÍRVV Nonprofit Kft. akciót hirdetett a feleslegessé vált vágott és gyökeres karácsonyfák begyűjtésére. Az akció helyszínei a Kerék utca 1., valamint a Korányi F. u. 3. sz. alatt található Hulladékudvarok voltak, ahol minden karácsonyfáért sorsjegyet vehettek át a résztvevők, amelyek közül 6 db kerül kihúzásra az akció utolsó napján. 

A sorsolást 2023. január 21-én, szombaton 14 órától tartják a Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarban található Újrahasználati és Tájékoztató Központnál, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az ÉAK Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta, idén 110-nél is több vágott fenyő érkezett be hozzájuk, az akció keretében.

Az idei évben is megszerveztük az akciót, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az ÉAK Nonprofit Kft., valamint a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével. Szombaton lesz a sorsolás. Az akció során 116 darab vágott és 15 darab gyökeres fenyő került be, melyeket a Nyírvv a Bujtosi fenyőligetbe ültet majd ki. Összességében sikeres az akció, ezzel is példát mutatnak, akik behozták a fájukat, hiszen ezek szervezetten bekerültek a hulladékudvarba.”

A vágott és a töves fák átvételének célja, hogy a lakosságot minél nagyobb mértékben bevonják a környezettudatos hulladékkezelésbe. Aki azonban nem szeretne élni az akcióval, az a hulladéknaptárban megjelölt napokon kihelyezheti azt az edénye mellé is. Évente 30.000 fát gyűjt be ilyen módon az ÉAK Nonprofit Kft.